Βόρεια Κορέα: Οι αρχές κατηγόρησαν «ξένα αντικείμενα» για το ξέσπασμα της επιδημίας Covid στη χώρα

01 Ιουλίου 2022 11:49

Η Πιονγκγιάνγκ αναφέρει ότι η επιδημία δείχνει να υποχωρεί, αν και ειδικοί εκτιμούν ότι δεν καταγράφονται σωστά τα κρούσματα

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας ισχυρίστηκαν σήμερα ότι το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας covid-19 στη χώρα ξεκίνησε όταν άνθρωποι ακούμπησαν «ξένα αντικείμενα» κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, προφανώς επιρρίπτοντας την ευθύνη για την επιδημία στη Σεούλ.

Η Πιονγκγιάνγκ κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έρευνας που διεξήχθη ζήτησε από τους Βορειοκορεάτες «να αντιμετωπίζουν με προσοχή τα ξένα αντικείμενα που φτάνουν λόγω του αέρα και άλλων κλιματικών φαινομένων και τα μπαλόνια στις περιοχές κατά μήκος της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης και των συνόρων», μετέδωσε το πρακτορείο KCNA.

 Το πρακτορείο δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη Νότια Κορέα, αλλά Βορειοκορεάτες που κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα αλλά και ακτιβιστές πετάνε εδώ και χρόνια μπαλόνια που μεταφέρουν φυλλάδια και ανθρωπιστική βοήθεια από τη Νότια Κορέα προς τη Βόρεια.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας απάντησε ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο» ο κορωνοϊός να εισήλθε στη Βόρεια Κορέα μέσω των φυλλαδίων αυτών.

Σύμφωνα με το KCNA, ένας 18χρονος στρατιώτης και ένα 5χρονο παιδί που ακούμπησαν άγνωστα αντικείμενα στην ανατολική κομητεία Κουμγκάνγκ στις αρχές Απριλίου εμφάνισαν στη συνέχεια συμπτώματα και τελικά βρέθηκαν θετικοί στην covid-19.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο μετέδωσε ότι όλες οι άλλες περιπτώσεις πυρετού που αναφέρθηκαν στη χώρα ως τα μέσα Απριλίου οφείλονταν σε άλλες ασθένειες, χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

«Είναι δύσκολο να πιστέψουμε τους ισχυρισμούς της Βόρειας Κορέας, καθώς από επιστημονική άποψη η πιθανότητα ο ιός να μεταδοθεί μέσω των αντικειμένων είναι μικρή», δήλωσε ο Γιανγκ Μου-τζιν καθηγητής Βορειοκορεατικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) έχουν επισημάνει ότι ο κίνδυνος οι άνθρωποι να προσβληθούν από covid-19 μέσω της επαφής με μολυσμένες επιφάνειες ή αντικείμενα είναι σε γενικές γραμμές μικρός, αν και αυτό είναι πιθανό.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε το πρώτο ξέσπασμα της επιδημίας στο έδαφός της μήνες αφού χαλάρωσε τους περιορισμούς στα σύνορά της με την Κίνα.

Η Πιονγκγιάνγκ αναφέρει ότι η επιδημία δείχνει να υποχωρεί, αν και ειδικοί εκτιμούν ότι δεν καταγράφονται σωστά τα κρούσματα.

Σήμερα οι βορειοκορεατικές αρχές επεσήμαναν ότι άλλοι 4.570 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα πυρετού, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών από τα τέλη Απριλίου να διαμορφώνεται στα 4,74 εκατομμύρια.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοινώνει καθημερινά τον αριθμό των ασθενών που εμφανίζουν πυρετό χωρίς να διευκρινίζει αν έχουν προσβληθεί από covid-19 εξαιτίας και της έλλειψης διαγνωστικών τεστ για την ασθένεια.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos