300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Σρι Λάνκα: Με έκπληξη και οργή οι διαδηλωτές εξερευνούν το λεηλατημένο προεδρικό μέγαρο

10 Ιουλίου 2022 12:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Σρι Λάνκα: Με έκπληξη και οργή οι διαδηλωτές εξερευνούν το λεηλατημένο προεδρικό μέγαρο

test2

test2

Κάποιοι από τους διαδηλωτές κοιμήθηκαν στην κατοικία του παραιτηθέντος προέδρου της χώρας, ενώ άλλοι βούτηξαν για μια βουτιά στην πισίνα

Οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα περιδιάβαιναν σήμερα στο λεηλατημένο προεδρικό μέγαρο, αφού αποκαταστάθηκε η ηρεμία στην πρωτεύουσα Κολόμπο, μία ημέρα αφού διαδηλωτές εισέβαλαν στον κτίριο και ανάγκασαν τον πρόεδρο Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Ο πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε επίσης έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί προκειμένου να επιτρέψει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μια υπηρεσιακή κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα.

Το πολιτικό χάος ενδέχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες της Σρι Λάνκα να εξέλθει από την οικονομική κρίση η οποία προκλήθηκε από τη σοβαρή έλλειψη συναλλάγματος και οδήγησε στην αναστολή των εισαγωγών τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων.

 {https://twitter.com/disclosetv/status/1545689501758111744?s=20&t=o9GJcej2zaWL3C0LaD6PzQ}

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα για την παροχή στη χώρα πακέτου διάσωσης 3 δισεκ. δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Η οργή για την οικονομική κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο χθες Σάββατο με ένα πλήθος ανθρώπων να εισβάλει στο προεδρικό μέγαρο. Μάλιστα κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να βουτήξουν στην πισίνα.

Περίπου 45 άνθρωποι διακομίστηκαν χθες στο κεντρικό νοσοκομείο του Κολόμπο, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους.

Σήμερα έκπληκτοί πολίτες βρήκαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το κτίριο του προεδρικού μεγάλου. Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, κάποια κρατώντας όπλα, στέκονταν έξω από το συγκρότημα αλλά δεν εμπόδιζαν τους ανθρώπους να εισέλθουν.

Μεταξύ αυτών ήταν και η 61χρονη πωλήτρια μαντιλιών Μπ. Μ. Τσαντραουάθι η οποία περιπλανιόταν στον πρώτο όροφο του κτιρίου μαζί με την κόρη και τα εγγόνια της.

«Δεν έχω ξαναδεί ένα τέτοιο μέρος στη ζωή μου», δήλωσε καθισμένη σε έναν αναπαυτικό καναπέ. «Ζούσαν μέσα στην απόλυτη πολυτέλεια ενώ εμείς υποφέραμε», κατήγγειλε.

Εκεί κοντά μια ομάδα ανδρών ήταν ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι ενώ άλλοι ανέβαιναν με τη σειρά σε έναν διάδρομο γυμναστικής με μαγευτική θέα στους κήπους του μεγάρου.

 {https://twitter.com/CBSNews/status/1545815383352958978?s=20&t=n51q60vOLqR_ZIeKFFclGw}

«Ειρηνική μετάβαση»

Άλλοτε μια χώρα με μεσαίο εισόδημα και επίπεδο ζωής το οποίο ζήλευε η Ινδία, η Σρι Λάνκα επλήγη σφοδρά από την απώλεια των εσόδων από τον τουρισμό έπειτα από μια τζιχαντιστική επίθεση το 2019 και στη συνέχεια λόγω της πανδημίας covid-19.

Η χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει τη χώρα των 22 εκ. κατοίκων μετά την ανεξαρτησία της το 1948 επιδεινώθηκε, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, από μια σειρά κακών πολιτικών αποφάσεων, για τις οποίες οι πολίτες κατηγορούν την οικογένεια του προέδρου που βρίσκεται στην εξουσία από το 2005.

Όπως και οι περισσότεροι Σριλανκέζοι η Τσαντραουάθι δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα λόγω του πληθωρισμού, της υποτίμησης του νομίσματος της χώρας, τις χρόνιες ελλείψεις καυσίμων και τις συνεχείς διακοπές ρεύματος.

 {https://twitter.com/ANI/status/1546038153185595393?s=20&t=VtezoR8X0UO16xYPCSbu-g}

Ο πληθωρισμός έφτασε το 54,6% τον Ιούνιο, με την κεντρική τράπεζα να προειδοποιεί ότι τους επόμενους μήνες ενδέχεται να φτάσει το 70%.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περίπου το 80% του πληθυσμού της χώρας αναγκάζεται να παραλείψει γεύματα.

Ξαπλωμένος σε έναν ξύλινο καναπέ ο Ουασάνθα Κουμάρα δήλωσε ότι πέρασε το βράδυ στο προεδρικό μέγαρο.

Το νερό στην πισίνα έχει βρομίσει και πλέον σήμερα κανείς δεν κολυμπάει σε αυτή.

Ο 33χρονος Κουμάρα, δημόσιος υπάλληλος, δήλωσε ότι επιθυμεί ο Ρατζαπάξα να τηρήσει τη δέσμευσή του και να παραιτηθεί την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

«Αν δεν φύγει, θα συνεχίσω να έρχομαι εδώ και θα συνεχίσω να κοιμάμαι εδώ μέχρι να το πράξει», προειδοποίησε.

 {https://twitter.com/AsaadHannaa/status/1545848807270895618?s=20&t=5_Mf9j2T2YLVecjKnphIng}

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Μαχίντα Γιάπα Αμπεϊουαρντένα εκτίμησε ότι η απόφαση του Ρατζαπάξα να παραιτηθεί «ελήφθη προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας», αν και οι λεπτομέρειες της μετάβασης δεν είναι ξεκάθαρες.

Ήδη δύο στενοί συνεργάτες του έχουν παραιτηθεί: ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου και ο υπουργός Μέσων Ενημέρωσης που εγκατέλειψε και τη θέση του επικεφαλής του προεδρικού κόμματος.

Ο ίδιος ο Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα φέρεται να έχει αναχωρήσει με πλοίο προς τη νότια Σρι Λάνκα, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Βίαιες συγκρούσεις και απώλειες ζωών ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν: Πυραυλικές επιθέσεις και θύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού - «Απαντήσαμε στο αίμα των αθώων»
  • CNN: Η σύγκρουση Ινδίας - Πακιστάν, το πρώτο μεγάλο τεστ της στρατιωτικής τεχνολογίας της Κίνας απέναντι στη Δύση
  • Ένα ζευγάρι έπεσε σε φαράγγι 115 μέτρων, ενώ είχαν μαζί τους τη γάτα τους, η οποία επέζησε της πτώσης
  • Σοβιετικός δορυφόρος μπορεί να συντριβεί στη Γη σε λίγες μέρες – «Ο κίνδυνος είναι παρόμοιος με πρόσκρουση μετεωρίτη»
  • Μετανάστευση: Πάνω από 72.000 άνθρωποι πέθαναν ή εξαφανίστηκαν από το 2014, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
  • Η UPS θα απολύσει φέτος 20.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« H Γκουίνεθ Πάλτροου διαφημίζει...
Κίνα: Οργισμένοι πολίτες ζητού... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Πάρος – Παροικία Δημοτικό Στάδιο: Τελικός Κυπέλλου  Θύελλα Καμαρίου - Ελλάς Σύρου

Πάρος – Παροικία Δημοτικό Στάδιο: Τ...

10 Μαϊος 2025
Συλλήψεις σε Μύκονο και Κέα

Συλλήψεις σε Μύκονο και Κέα

10 Μαϊος 2025
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ινδίας - Πακιστάν -«Αποφάσισαν πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»

Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ινδίας...

10 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ