300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ο καύσωνας λιώνει τη δυτική Ευρώπη -Πάνω από τους 45 βαθμούς η θερμοκρασία στην Ισπανία

14 Ιουλίου 2022 14:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Ο καύσωνας λιώνει τη δυτική Ευρώπη -Πάνω από τους 45 βαθμούς η θερμοκρασία στην Ισπανία

test2

test2

Ο καύσωνας που πλήττει τη νοτιοδυτική Ευρώπη εδώ και πολλές ημέρες αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή του σήμερα στην Ισπανία, όπου το θερμόμετρο ξεπέρασε χθες τους 45 βαθμούς Κελσίου και στη διάρκεια του σαββατοκύριακου στη Γαλλία.

«Η σημερινή αναμένουμε ότι θα είναι η πιο ζεστή ημέρα αυτού του καύσωνα», ανακοίνωσε η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία (AEMET).

Σχεδόν το σύνολο της Ισπανίας είχε τεθεί χθες σε κατάσταση συναγερμού, με εξαίρεση το αρχιπέλαγος των Κανάριων νήσων. Η Ανδαλουσία, η Εστρεμαδούρα και η Γαλικία έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Ο υδράργυρος χτύπησε «κόκκινο» στην Ισπανία
Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στις 17:30 (τοπική ώρα, 18:30 ώρα Ελλάδας) στο Αλμόντε της Ανδαλουσίας, ενώ σε πολλές πόλεις της νότιας Ισπανίας, όπως η Σεβίλλη, η Κόρδοβα και η Μπανταχόθ, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 44 βαθμούς Κελσίου.

 Στο τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα πέσει στη νότια και τη δυτική Ισπανία, ενώ η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας καθώς ο καύσωνας μετακινείται προς τα βόρεια, τη Γαλλία και στη συνέχεια τη Βρετανία.

 Η κορύφωση του καύσωνα στη Γαλλία αναμένεται την Κυριακή και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη χθεσινή πρόβλεψη της γαλλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

«Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με έναν καύσωνα που θα γίνει έντονος μεταξύ της Κυριακής και της Τρίτη», σημείωσε η υπηρεσία. «Οι θερμοκρασίες θα μειωθούν σταδιακά από τα δυτικά από την Τρίτη, Τετάρτη».

Ζέστη και φλόγες
Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο θα είναι οι νοτιοδυτικές και η κοιλάδα Ρον. Λόγω του καύσωνα πολλές πυρκαγιές μαίνονται στη νότια Ισπανία.

Στην Πορτογαλία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του τη νύκτα της Τρίτης προς Τετάρτη στην επαρχία Αβέιρο (βόρεια). Σύμφωνα με την εφημερίδα Correio da Manha, πρόκειται για μια γυναίκα περίπου 50 ετών.

Το κέντρο της χώρας, που φλέγεται ακόμη σήμερα, παραμένει η πλέον πληγείσα περιοχή από τις πυρκαγιές, οι οποίες αναζωπυρώθηκαν την Τρίτη το απόγευμα λόγω της ζέστης και των ισχυρών ανέμων.

 

«Ζούμε σε μια περιοχή του κόσμου όπου η κλιματική αλλαγή θα επιδεινώνει συστηματικά τις συνθήκες τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε την Τρίτη ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Η Κλερ Νούλις, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη λόγω «του πάρα πολύ ξηρού εδάφους» και των επιπτώσεων από τις θερμοκρασίες στους παγετώνες στις Άλπεις: «Είναι μια πολύ κακή εποχή για τους παγετώνες», υπογράμμισε, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την κατάρρευση στην Ιταλία μεγάλου όγκου του παγετώνα Μαρμολάντα, η οποία προκάλεσε τον θάνατο ένδεκα ανθρώπων.

Στη Γαλλία δύο πυρκαγιές που τροφοδοτούνται από «την ξηρή βλάστηση», έχουν κάψει από την Τρίτη το απόγευμα 27.000 στρέμματα στην περιοχή του Μπορντό.

Η ένταση του δεύτερου καύσωνα που πλήττει τη χώρα μέσα σε ένα μήνα ενδέχεται να είναι «ισοδύναμη» με τον φονικό καύσωνα του 2003 (με σχεδόν 19.500 νεκρούς στη Γαλλία), εκτίμησε ο Ματιέ Σορέλ, κλιματολόγος στη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία. Ο καύσωνας εκείνος είχε διαρκέσει δύο εβδομάδες.

 Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ακραίες θερμοκρασίες αναμένεται στη συνέχεια να επεκταθούν σε άλλες χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης.

Στη Βρετανία η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί συναγερμό για ένα κύμα «ακραίας ζέστης» από την Κυριακή, με θερμοκρασίες που ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Βίαιες συγκρούσεις και απώλειες ζωών ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν: Πυραυλικές επιθέσεις και θύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού - «Απαντήσαμε στο αίμα των αθώων»
  • CNN: Η σύγκρουση Ινδίας - Πακιστάν, το πρώτο μεγάλο τεστ της στρατιωτικής τεχνολογίας της Κίνας απέναντι στη Δύση
  • Ένα ζευγάρι έπεσε σε φαράγγι 115 μέτρων, ενώ είχαν μαζί τους τη γάτα τους, η οποία επέζησε της πτώσης
  • Σοβιετικός δορυφόρος μπορεί να συντριβεί στη Γη σε λίγες μέρες – «Ο κίνδυνος είναι παρόμοιος με πρόσκρουση μετεωρίτη»
  • Μετανάστευση: Πάνω από 72.000 άνθρωποι πέθαναν ή εξαφανίστηκαν από το 2014, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
  • Η UPS θα απολύσει φέτος 20.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Η μεγάλη απάτη: Πλούτισε δίνον...
«Καμπανάκι» ΠΟΥ: «Βάλτε ξανά τ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Κρουαζιέρα: Από Ritz-Carlton μέχρι Four Season – Έως 215.000 δολ. για ταξίδια στις ελληνικές θάλασσες

Κρουαζιέρα: Από Ritz-Carlton μέχρι...

11 Μαϊος 2025
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άκυρο στον Κασσελάκη - «Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε - Εμείς ετοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε» (Βίντεο)

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άκυρο στον Κασ...

11 Μαϊος 2025
Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (βίντεο)

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συν...

11 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ