Καύσωνας στην Ευρώπη: 43άρια περιμένει σήμερα το Λονδίνο - 1.100 οι νεκροί σε Ισπανία και Πορτογαλία

19 Ιουλίου 2022 14:11

Σε επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται η δυτική Ευρώπη με τους ειδικούς να διερωτώνται γιατί πολλές χώρες έχουν αποκτήσει τροπικό κλίμα, γεγονός που έχει προκαλέσει το θάνατο άνω των χιλίων ανθρώπων, κάνοντας παράλληλα κόλαση τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών.

Στη Ισπανία και την Πορτογαλία πάνω από 1.100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της αφόρητης ζέστης.

«Καμίνι» σήμερα η Βρετανία

Σύμφωνα με κάποιους μετεωρολόγους, ο καιρός στη Βρετανία σήμερα αναμένεται να είναι θερμότερος από το 98,8% του πλανήτη. Τα μόνα μέρη που αναμένεται να έχουν υψηλότερη θερμοκρασία είναι η έρημος Σαχάρα, η Καλιφόρνια και οι έρημοι των ΗΠΑ, η Μέση Ανατολή, η Ινδία, η δυτική Κίνα, η Γαλλία και το Βέλγιο.

{https://twitter.com/AP/status/1549145737795084288?s=20&t=oMBx1gClUk6Y0tw71UGudA}

Χτες, στο αεροδρόμιο του Λούτον, η άσφαλτος έλιωσε σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλές πτήσεις. Σε πολλές περιοχές της Βρετανίας, αλλά και της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ο υδράργυρος έχει χτυπήσει «κόκκινο» ενώ τα πύρινα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα κάνοντας στάχτη τεράστιες δασικές εκτάσεις.

{https://twitter.com/SkyNews/status/1549310778213277696?s=20&t=037HRoISrjDSJkMWbJhU9g|

Οι ακραίες θερμοκρασίες είναι αποτέλεσμα των ιδιαίτερα θερμών αέριων μαζών που βρίσκονται πλέον από την Δυτική Ευρώπη, κάνουν λόγο οι ειδικοί.

london_thermometro



Την ώρα που η κατάσταση παραμένει δραματική, οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα επισημαίνοντας ότι το κύμα ζέστης είναι το δεύτερο που σαρώνει τη δυτική Ευρώπη μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα και ο πολλαπλασιασμός αυτών των φαινομένων θεωρείται άμεση συνέπεια στης υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενου του θερμοκηπίου αυξάνουν την ένταση, τη διάρκεια και τη συχνότητά τους.

Οι προσδοκίες είναι πλέον υψηλές ότι την Τρίτη το βρετανικό ρεκόρ των 38,7 C θα μπορούσε να καταρριφθεί και να καταρριφθεί για πρώτη φορά οι 40 C, με τους ειδικούς να κατηγορούν την κλιματική αλλαγή και να προβλέπουν συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες αναμένεται επίσης να ανέβουν πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου στην Ολλανδία, ενώ το γειτονικό Βέλγιο αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και άνω.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos