Ψήνεται η Ευρώπη με τα πύρινα μέτωπα να μαίνονται σε πολλές χώρες

20 Ιουλίου 2022 14:47

Στη Βρετανία οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο εμπρησμών μετά τις φωτιές που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές

Εικόνες αποκάλυψης στη Δυτική Ευρώπη με τα πύρινα μέτωπα να μαίνονται ανεξέλεγκτα σε πολλές χώρες και τις υψηλές θερμοκρασίες να κάνουν αφόρητη τη ζωή των πολιτών δυσχεραίνοντας παράλληλα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) του ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα προειδοποιώντας ότι τα χειρότερα έπονται. Οι καύσωνες έχουν γίνει πιο συχνοί και πιο έντονοι και διαρκούν περισσότερο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

«Στο μέλλον αυτού του είδους οι καύσωνες θα είναι συνήθεις και αναμένεται να δούμε ακόμη πιο ισχυρά ακραία φαινόμεναα», δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού (WMO), Πέτερι Τάαλας.

{https://www.youtube.com/watch?v=7NP7GF8xS5g}

Βρετανία

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες στο Γουένινγκτον του ανατολικού Λονδίνου και, σύμφωνα με το BBC, έγιναν στάχτη περίπου οκτώ σπίτια και μία εκκλησία.

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο εμπρησμών μετά τις φωτιές που ξέσπασαν και σε άλλες εριοχές της Βρετανίας με τους πολίτες να τρέχουν έντρομοι να εγκαταλείψουν τα φλεγόμενα σπίτια τους εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει χθες τους στους 40,3 βαθμούς Κελσίου.

{https://www.youtube.com/watch?v=Cr9RUCKawk4}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos