Η Ρωσία φέρεται να προμηθεύτηκε εκατοντάδες drones από το Ιράν -Τι υποστηρίζουν δυτικές μυστικές υπηρεσίες

26 Αυγούστου 2022 11:51

Η Ρωσία προμηθεύτηκε εκατοντάδες ιρανικά drones, που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία, παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον προς την Τεχεράνη, σύμφωνα με αξιωματούχους δυτικών μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται το Associated Press.

Άγνωστο παραμένει αν η Ρωσία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί κατά ουκρανικών στόχων τα drones αυτά, που δείχνουν να είναι έτοιμη επιχειρησιακά, είπαν οι αξιωματούχοι.

 Η φερόμενη μεταφορά των drones στη Ρωσία είναι η τελευταία ένδειξη της στενής στρατιωτικής της συνεργασίας με την σύμμαχό της, Τεχεράν, αλλά υπογραμμίζει και τις προειδοποιήσεις των επικριτών -όπως το Ισραήλ - των διαπραγματεύσεων με το Ιράν για τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα, από την οποία είχαν αποχωρήσει οι ΗΠΑ με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ το 2018. Η αναβίωση της συμφωνίας, σύμφωνα με τους επικριτές της, θα σημάνει άρση κυρώσεων για την Τεχεράνη, που θα μπορούσε να διευκολύνει τη Ρωσία να ενισχύσει τον πόλεμό της στην Ουκρανία και να παρακάμψει τιμωρητικά μέτρα που της επιβλήθηκαν μετά την εισβολή του περασμένου Φεβρουαρίου διακινώντας μέσω του Ιράν πετρέλαιο και άλλα προϊόντα.

Την άφιξη των drones στα ουκρανικά μέτωπα ανέφερε πρώτη η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos