Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε σε πακέτο στήριξης των καταναλωτών, λόγω ακρίβειας

04 Σεπτεμβρίου 2022 12:30

Τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία κατέληξαν σε συμφωνία για το νέο οικονομικό πακέτο στήριξης των πολιτών.

Το πακέτο αυτό έχει ως στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές στη Γερμανία να αντιμετωπίσουν τις ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές, σύμφωνα με πηγές. Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόκειται για την τρίτη δέσμη μέτρων που υιοθετείται τους τελευταίους μήνες στη χώρα, με στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, η οποία γίνεται όλο και πιο δύσκολη λόγω των ανατιμήσεων. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας).

Γερμανία: Τεράστιο, ακριβές και στοχευμένο πακέτο ελαφρύνσεων υποσχέθηκε ο Σολτς -Εν όψει ενεργειακής κρίσης
Μεταξύ άλλων, οι κυβερνητικοί εταίροι συζητούσαν την παροχή στοχευμένης βοήθειας σε συνταξιούχους και φοιτητές, μειώσεις φόρων και ένα μέτρο για να αντικαταστήσει το μειωμένο εισιτήριο των μέσων μαζικής μεταφοράς, η ισχύς του οποίου έληξε.

Στα μέσα της εβδομάδας ο Σολτς είχε προαναγγείλει «ένα πακέτο βοήθειας, το οποίο θα είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και όσο το δυνατόν πιο στοχευμένο».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos