Ουκρανία: Τρομακτικό βίντεο ρωσικής επίθεσης με βόμβες θερμίτη σε χωριό στην περιοχή του Ντονέτσκ [βίντεο]

21 Σεπτεμβρίου 2022 12:42

Ένα τρομακτικό βίντεο δείχνει τον νυκτερινό ουρανό πάνω από χωριό της Ουκρανίας να φωτίζεται από μια βροχή βομβών με θερμίτη, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις και κατά αμάχων.

Το βίντεο των 12 δευτερολέπτων από drone προέρχεται από το χωριό Οζέρνε, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από το μέτωπο και απελευθερώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου. Το βίντεο ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Ουκρανός βουλευτής Ρομάν Χριστσούκ: «Είναι φρικτό», έγραψε στη συνοδευτική λεζάντα.

Ειδικοί του Στρατιωτικού Κέντρου της Ουκρανίας υποστηρίζουν ότι οι ρωσικες δυνάμεις μπορούν να εκτοξεύουν τα βλήματα 9M22S με με το εμπρηστικό μείγμα θερμίτη χρησιμοποιώντας εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών BM-21 Grad ή BM-30 από τις θέσεις τους στο πλαίσιο της αμυντικής τους στρατηγικής.

Τι είναι οι βόμβες θερμίτη
Ο θερμίτης, ένα μείγμα μεταλλικής σκόνης και οξειδίου μετάλλου, χρησιμοποιείται για την κατασκευή εμπρηστικών βομβών. Καίγεται σε θερμοκρασίες άνω των 2.400 C, ώστε μπορεί να διαπεράσει χάλυβα και σκυρόδεμα κι αν έρθει σε επαφή με ανθρώπινη σάρκα, μπορεί να τη λιώσει μέχρι τα οστά.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει προειδοποιήσει ότι το θανατηφόρο όπλο μπορεί να προκαλέσει εξαιρετικά επώδυνα εγκαύματα στο ανθρώπινο δέρμα και μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα. Η χρήση των βομβών θερμίτη είναι λίαν επικίνδυνη καθώς λόγω της μεγάλης περιοχής εμβέλειάς δεν μπορούν να περιοριστούν στο πεδίο της μάχης - και θα μπορούσαν να πλήξουν αμάχους.

Η χρήση του θερμίτη ως εμπρηστικού όπλου θεωρείται στις μέρες μας έγκλημα πολέμου. Η χρήση του απαγορεύτηκε με το τρίτο πρωτόκολλο της Σύμβασης του 1980 του ΟΗΕ για τα συμβατικά όπλα στη Γενεύη. «Απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση να γίνει ο άμαχος πληθυσμός ως τέτοιος, μεμονωμένοι άμαχοι ή πολιτικά αντικείμενα αντικείμενο επίθεσης με εμπρηστικά όπλα», αναφέρει το άρθρο 2 της Σύμβασης.

{https://twitter.com/grishchukroma/status/1572084236324327424?s=20&t=gI8e6z2ykToXCOP8mDVz7Q|

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos