Βιβλική καταστροφή από τον τυφώνα «Ίαν» – Στο σκοτάδι 2,5 εκατ. άνθρωποι

30 Σεπτεμβρίου 2022 01:47

Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του από τη Φλόριντα ο τυφώνας «Ίαν», με ανέμους που έφτασαν τα 250 χιλιόμετρα την ώρα. Τα σπίτια στα νοτιοδυτικά της πολιτείας βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ στους δρόμους βγήκαν ακόμα και καρχαρίες

Η εικόνα του καταστροφικού τυφώνα «Ίαν» συγκλονίζει και από το διάστημα. Συγκλονιστικές και οι μαρτυρίες των κατοίκων που τον έζησαν.

Στο Φορτ Μάιερς καρχαρίες κολυμπούν στους δρόμους με τη θάλασσα να βγαίνει στη στεριά. Αυτοκίνητα βουλιάζουν και σπίτια παρασύρονται από τα ορμητικά νερά.


 
(AP Photo/Phelan M. Ebenhack)

Θυελλώδεις άνεμοι 250 χιλιομέτρων την ώρα ξεριζώνουν στέγες σπιτιών. Δύσκολες οι στιγμές και για τους ανταποκριτές από τη μανία του ανέμου.

Γέφυρα κατέρρευσε, αφήνοντας τους κατοίκους της νησιωτικής πόλης Σανιμπέλ αποκομμένους από την ηπειρωτική χώρα. Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι και στην περιοχή Lee County.

(AP Photo/Steve Helber)

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν το ακραίο καιρικό φαινόμενο Έλληνες που ζουν στην περιοχή.

Περισσότεροι από 2,5 εκατ. άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα. Από τη διαρροή αερίου ξεσπούν φωτιές.

«Μας «έπεσε» το ρεύμα για οχτώ ώρες. Και ακόμα δεν έχουμε ρεύμα. 7.15 Δυτικά της Φλόριντα, όπως είναι η Τάμπα, ή το Φορτ Μάειρς εκεί μπορεί να μην υπάρχει ρεύμα για μια και δυο και τρεις ημέρες» αναφέρει μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος Άγγελος Αγγελάτος.

(AP Photo/Wilfredo Lee)

Απ’ όπου περνάει ο τυφώνας αφήνει πίσω του χάος και καταστροφή. Σε κόκκινο συναγερμό είναι οι πολιτείες Βιρτζίνια, Νότια Καρολίνα και Τζόρτζια, καθώς θα είναι οι επόμενες περιοχές που αναμένεται να επισκεφθεί.

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos