Οι δρόμοι της Ευρώπης αλλάζουν -Το άγνωστο πείραμα φέρνει την επανάσταση

24 Νοεμβρίου 2022 13:34

Ολοκληρώνεται η αρένα του μέλλοντος των Ιταλών, η οποία περιλαμβάνει εκτός των άλλων και το μεγαλύτερο σε μήκος σύστημα ασύρματης φόρτισης στην Ευρώπη.

Τέλος στο άγχος που προκαλεί η πεπερασμένη αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και η αναζήτηση ενός φορτιστή βάζει το άκρως επιτυχημένο πείραμα εγκατάστασης ενός συστήματος επαγωγικής φόρτισης σε αυτοκινητόδρομο της Ιταλίας.

Η γειτονική χώρα «τρέχει» με γοργό ρυθμό το project το οποίο ονομάζεται «Αρένα του Μέλλοντος» θέλοντας να μετασχηματίσει το οδικό της δίκτυο ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ασύρματη φόρτιση
 

Το σύστημα ασύρματης φόρτισης θα επιτρέπει στα συμβατά οχήματα να ανακτούν ένα μέρος του ηλεκτρικού φορτίου των συσσωρευτών τους εν κινήσει. Μάλιστα, τοποθετημένο κάτω από την επιφάνεια της ασφάλτου, δεν μεταβάλλει τη σύσταση ή τη μορφολογία του ασφαλτοτάπητα.

Το μήκος της αρχικής εγκατάστασης του συστήματος ασύρματης φόρτισης φτάνει τα 1.050 μέτρα και η λειτουργία του θα είναι σε αυτό το στάδιο πειραματική ώστε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του σε διαφορετικού τύπου οχήματα.

Ασύρματη φόρτιση

Το μεγαλεπήβολο project της Αρένας του Μέλλοντος στη γειτονική Ιταλία υλοποιείται με τη συμμετοχή αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Stellantis, και εταιρειών τεχνολογίας όπως η ABB, ενώ την έρευνα και τη μελέτη έχουν αναλάβει πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ρώμης και της Πάρμα.

Ασύρματη φόρτιση

Η ασύρματη φόρτιση αν και εφόσον εφαρμοστεί σε ευρύτερη κλίμακα θα βάλλει τέλος στην ανάγκη αύξησης είτε της ενεργειακής χωρητικότητας των μπαταριών είτε της ισχύος φόρτισης των κατά τόπου φορτιστών, λύνοντας με αυτόν τον τρόπο τον γόρδιο δεσμό μίας τεχνολογίας η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρόκειται να μας συντροφεύσει τα επόμενα χρόνια.

carandmotor.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos