Το κίνημα των ξεφούσκωτων ελαστικών -Ακτιβιστές σε ολόκληρο τον κόσμο επιτίθενται σε SUV

01 Δεκεμβρίου 2022 16:56

Εκατοντάδες είναι τα SUV που έπεσαν θύματα των ακτιβιστών οικολόγων σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής συντονισμένη «επίθεσή» τους.

Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επίθεση των ομάδων ακτιβιστών «Tyre Extinguishers» ενάντια των SUV πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας σε ευρωπαϊκές αλλά και αμερικάνικες πόλεις.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση των ακτιβιστών, 26 συνολικά συντονισμένες επιθέσεις τους καταγράφηκαν σε Η.Π.Α. και Ευρώπη μεταξύ 28 και 29 Νοεμβρίου. Σε αυτές τις επιθέσεις οι ακτιβιστές ξεφούσκωσαν ελαστικά σε σχεδόν 900 SUV σε οχτώ συνολικά χώρες, με το Παρίσι, το Άμστερνταμ, τη Λυόν, το Ανόβερο, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο αλλά και τη Ζυρίχη να βρίσκονται ανάμεσα στις 18 πόλεις που επέλεκαν οι ακτιβιστές για την δράση τους.

 

Οι ακτιβιστές οικολόγοι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα SUVs που κυκλοφορούν στα αστικά κέντρα, γιατί όπως ισχυρίζονται, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμου σε σχέση με ένα ίδιας κατηγορίας μεγέθους σεντάν.

Μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου σημαίνει για τους ακτιβιστές και περισσότερους ρύπους και κατά συνέπεια περισσότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος στο οποίο κινούνται τα SUV.

Οι ακτιβιστές θέλουν να απαγορευτεί η κίνηση των SUV στο αστικό περιβάλλον γιατί θέλουν να ζουν σε πόλεις που έχουν καθαρό αέρα και πιο ασφαλείς δρόμους. Προς το παρόν αυτό που κάνουν είναι να ξεφουσκώσουν τα ελαστικά των SUV και να αφήσουν και ένα σχετικό μήνυμα στο παρμπρίζ για τους ιδιοκτήτες τους.

Οι επιθέσεις των ακτιβιστών όχι μόνο συνεχίζονται αλλά δείχνουν να κλιμακώνονται όσο περνάει ο καιρός, εννέα περίπου μήνες μετά τις πρώτες ενέργειες των Tyre Extinguishers στην Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα και με τα λεγόμενά τους, το κίνημα μεγαλώνει διαρκώς και πλέον απαριθμεί περίπου 100 αυτόνομες ομάδες, έτοιμες να δράσουν, σε όλο τον κόσμο.

Στην ιστοσελίδα τους οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι δεν θα σταματήσουν τις δράσεις του μέχρι οι κυβερνήσεις να απαγορεύσουν την κίνησή τους στους δρόμους των πόλεων, να τα φορολογήσουν βαριά λόγω της επιπλέον επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από αυτά και να δημιουργήσουν ένα δωρεάν και αποδοτικό δίκτυο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos