Βρετανία: Βαρόνη, μέλος της Βουλής των Λόρδων, φέρεται μπλεγμένη σε μίζες 200 εκατ. λιρών επί Μπόρις Τζόνσον

09 Δεκεμβρίου 2022 13:36

Κι άλλο σκάνδαλο ταλανίζει τη Βρετανία, καθώς η νέα κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ καλείται να διαχειριστεί υπόθεση μίζας, με κατηγορούμενη μέλος της Βουλής των Λόρδων.

Η βαρόνη Μισέλ Μόουν παίρνει άδεια να απουσιάζει από τη Βουλή των Λόρδων, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για σχέσεις με εταιρεία που κέρδισε σύμβαση για την πώληση στο κράτος μέσων ατομικής προστασίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Μόουν κατηγορείται για σύναψη συμβολαίου με την εταιρεία MediPro, με σκοπό την προμήθεια ειδών προστασίας του προσωπικού του βρετανικού ΕΣΥ.

Η βαρόνη αποχωρεί προσωρινά από την Άνω Βουλή, προκειμένου να καθαρίσει το όνομά της από τους ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί. Έχει ξεκινήσει έρευνα από την Επιτροπή Προτύπων της Βουλής των Λόρδων, επειδή φέρεται να μη δήλωσε ότι έχει συμφέροντα στην εταιρεία Medpro, η οποία κέρδισε κυβερνητικό συμβόλαιο, ύψους 200 εκατομμυρίων λιρών, στο αποκορύφωμα της πανδημίας.

Οι αξιωματούχοι θα πρέπει να δώσουν στη δημοσιότητα έγγραφα και αλληλογραφία σχετικά με την ανάθεση συμβάσεων στη Medpro, μια εταιρεία που έφερε στο προσκήνιο η συντηρητική αξιωματούχος, η οποία στη συνέχεια φαίνεται να έλαβε εκατομμύρια από τα κέρδη της.

Μάλιστα, κατηγορείται ότι εκβίασε και συναδέλφους της για να προχωρήσει η σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο Guardian επανέλαβε τις ίδιες κατηγορίες κατά της Μόουν και σε δεύτερο δημοσίευμά του, στο οποίο ανέφερε και την εμπλοκή της και με μία άλλη εταιρεία, την LFI Diagnostics, σχετικά με την προμήθεια ράπιντ τεστ για τον κορωνοϊό.

Αρχικά ακολούθησε καριέρα μοντέλου, προτού διεκδικήσει με επιτυχία μια θέση μάρκετινγκ στην εταιρεία ζυθοποιίας Labatt. Μέσα σε δύο χρόνια έγινε επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας στη Σκωτία, αλλά αργότερα απολύθηκε, γεγονός που την ώθησε να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση.

Το 1996 ίδρυσε την εταιρεία εσωρούχων Ultimo, μαζί με την MJM International Ltd. Το 2014, η Μόουν πούλησε το 80% του μεριδίου της στην Ultimo, η οποία χρεοκόπησε το 2018.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos