Κυκλώνας - «βόμβα» στις ΗΠΑ: Στους 46 οι νεκροί από την φονική καταιγίδα -Σοκαριστικές οι εικόνες

26 Δεκεμβρίου 2022 16:47

Στους 46 έχουν φτάσει οι νεκροί καθώς οι παγωμένες θερμοκρασίες και το πυκνό χιόνι πλήττουν περιοχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με το NBC.

Συνεχίζει να θερίζει η κακοκαιρία στις ΗΠΑ, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 46 πλέον σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο NBC.

Η ιστορικών διαστάσεων χειμωνιάτικη καταιγίδα που έχει ήδη σκοτώσει 46 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες φαινόταν ότι θα συνεχίσει να σπέρνει τον όλεθρο μέχρι και τη Δευτέρα, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τεράστιες χιονοστιβάδες να παγιδεύουν ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους, στα αυτοκίνητά τους και να εμποδίζουν τα ταξίδια σε ολόκληρη τη χώρα, αναφέρι το αμερικανικό μέσο.

Η θανατηφόρα ορμή της καταιγίδας έγινε ιδιαίτερα αισθητή στις δυτικές περιοχές της Νέας Υόρκης, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε «εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε την Κυριακή η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ, με περιστατικά λεηλασίας και αποκλεισμένους δρόμους από οχήματα έκτακτης ανάγκης.

{https://twitter.com/Pak_Weather/status/1606994785222668288?s=20&t=eEktnKiZaqFsau3HVL5_Og}

 46 νεκροί σε12 πολιτείες των ΗΠΑ
Εκτεινόμενη από τις Μεγάλες Λίμνες κοντά στον Καναδά έως τον Ρίο Γκράντε κατά μήκος των μεξικανικών συνόρων, η καταιγίδα έχει σκοτώσει τουλάχιστον 46 ανθρώπους μέχρι το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τον απολογισμό του NBC News. Οι θάνατοι καταγράφηκαν σε 12 πολιτείες: Κολοράντο, Ιλινόις, Κάνσας, Κεντάκι, Μίσιγκαν, Μιζούρι, Νεμπράσκα, Νέα Υόρκη, Οχάιο, Οκλαχόμα, Τενεσί και Ουισκόνσιν.

{https://www.youtube.com/watch?v=Jo8DQFtswWU}

 Η αστυνομία του Μπάφαλο, επιβεβαιώνοντας συνολικά 10 θανάτους στην πόλη, δήλωσε ότι άνθρωποι πέθαναν «έξω και μέσα σε αυτοκίνητα».

Οι εκτυφλωτικές χιονοθύελλες και η παγωμένη βροχή έχουν επίσης διακόψει την παροχή ρεύματος σε χιλιάδες κατοίκους σε ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

{https://twitter.com/WeatherNation/status/1607073691094876166?s=20&t=MojJpjY8AlOxXEZQcvEHeg}

 «Η αποκατάσταση μπορεί να μην γίνει πριν από την Τρίτη», δήλωσε η ίδια.

Οι περισσότεροι θάντοι είναι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η πρωτοφανής κακοκαιρία με τους παγωμένους ανέμους σάρωνε εδώ και ημέρες τις ΗΠΑ. Μπορεί το ισχυρότερο κύμα της να έχει περάσει, ωστόσο οι αρχές εξακολουθούν να εκδίδουν προειδοποιήσεις προς τους πολίτες.

 Χιλιάδες συνεργεία υπηρεσιών είχαν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, η οποία ήταν πιθανώς «η μεγαλύτερη κινητοποίηση συνεργείων στην ιστορία της πολιτείας», είπε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos