Βραζιλία: Έμπνευση για τους «μπολσοναριστές» η επίθεση στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021

09 Ιανουαρίου 2023 12:59

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Καπιτώλιο και το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας έχουν εκπληκτική ομοιότητα με όσα συνέβησαν πριν από δύο χρόνι, στις 6 Ιανουαρίου του 2021 στις ΗΠΑ, σχολιάζει το βρετανικό ΒΒC αφήνοντας να εννοηθεί ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.

«Κάτι μου βρωμάει», είχε δηλώσει ο Στιβ Μπάνον, πρώην στενός συνεργάτης του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών στη Βραζιλία το περασμένο μήνα. Χωρίς να υπάρξει εκλογικό αποτέλεσμα, διατυμπάνιζε ότι οι εκλογές είναι «στημένες».

 {https://twitter.com/BTnewsroom/status/1612199567734497280?s=20&t=hmWzWRBoqdZxWGoIOBdT9w}

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό περιοδικό «Τhe Atlantic» δημοσιεύει ένα άρθρο, υπό τον τίτλο: «Οι Αμερικανοί ταραξίες έδωσαν το παράδειγμα στους Βραζιλιάνους ακροδεξιούς». «Οι υποστηρικτές του Μπολσονάρου υποστήριξαν ότι οι αντιδημοκρατικές επαναστάσεις μπορεί επίσης να είναι μεταδοτικές», επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι «New York Times», εκτιμώντας ότι η επίθεση στην έδρα της κυβέρνησης της Βραζιλίας, μοιάζει με την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos