Με αυτό τον τρόπο διώχνουν το χιόνι από την Εθνική Οδό μέσα σε λίγα λεπτά (Βίντεο)

04 Φεβρουαρίου 2023 23:29

Λειτουργώντας σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, τα εκχιονιστικά απομακρύνουν ταχύτατα το χιόνι από την άσφαλτο και κρατούν ανοιχτές τις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που αναμένεται να πλήξει πολλές πεδινές περιοχές της χώρας μας, αλλά και την Αττική, δυσχεραίνοντας σε μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις των πολιτών.

Όπως συμβαίνει με κάθε ισχυρή χιονόπτωση, οι αρμόδιες αρχές δίνουν πραγματική «μάχη» προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς και επιστρατεύουν κάθε διαθέσιμο «όπλο» που έχουν στη φαρέτρα τους.

Ως πυξίδα για την αποτελεσματική και ταχύτατη απομάκρυνση των μεγάλων μαζών χιονιού από τους δρόμους μπορεί να λειτουργήσει η επιχειρησιακή ακρίβεια των αρχών του Οντάριο στον Καναδά, όπου οι χιονοπτώσεις είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο.

{https://www.youtube.com/watch?v=ndeUe1UzLuk&t=118s}

 Ενδεικτικά της ευκολίας με την οποία απομακρύνεται το χιόνι αποτελούν τρία βίντεο που δείχνουν τη δράση των εκχιονιστικών οχημάτων στους αυτοκινητοδρόμους 417 και 407 του Οντάριο.

Πρόκειται για εκχιονιστικά που λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, κρατώντας ανοιχτούς τους δρόμους με χειρουργική ακρίβεια.

{https://www.youtube.com/watch?v=IZ6ik-pXatc&t=80s}

 Διατηρώντας όλα κοινή ταχύτητα και συγκεκριμένες αποστάσεις, τα εκχιονιστικά κρατούν καθαρές από χιόνι και πάγο τις πολύ σημαντικές οδικές αρτηρίες του Καναδά, συνδράμοντας καθοριστικά στο να συνεχίσει να διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων.

 Εμπόδιο για τα κομβόι των εκχιονιστικών δεν αποτελεί ούτε το σκοτάδι, μιας και στη «μάχη» ρίχνονται κάποια περιπολικά που καθοδηγούν τα οχήματα.

{https://www.youtube.com/watch?v=9sNdU51WjYM&t=309s}

 Σίγουρα στην Ελλάδα οι χιονοπτώσεις δεν είναι τόσο συχνές όσο στον Καναδά, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που στο παρελθόν που η Εθνική Οδός Αθήνα-Θεσσαλονίκη έχει παραλύσει ολοκληρωτικά.

Επομένως, το παράδειγμα το Οντάριο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως παράδειγμα για το πώς μπορούν οι ελληνικές αρχές να απομακρύνουν το χιόνι από την Εθνική Οδό αποτελεσματικά και μέσα σε λίγα λεπτά.

carandmotor.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos