Στους 65 οι νεκροί από το ναυάγιο στην Ιταλία

01 Μαρτίου 2023 11:33

Στους 65 έφτασαν οι νεκροί από το τραγικό ναυάγιο του σκάφους που μετέφερε μετανάστες στα νότια της Ιταλίας.

Οι σοροί των 65 θυμάτων του ναυαγίου του ξύλινου σκάφους που μετέφερε μετανάστες και το οποίο συνετρίβη στα βράχια τα ξημερώματα της Κυριακής στις νότιες ακτές της Ιταλία εκτίθονταν χθες Τρίτη σε ένα γυμναστήριο.

 Ανάμεσά τους πέντε παιδιά μέσα σε λευκά φέρετρα.

65 θύματα από το τραγικό ναυάγιο
Ο απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε στην περιοχή Στεκάτο ντι Κούτρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στις ανατολικές ακτές της Καλαβρίας, ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 65 νεκρούς, μετά τον εντοπισμό ακόμη ενός πτώματος, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η νομαρχία, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Είκοσι οκτώ θύματα έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, ανάμεσά τους 25 Αφγανοί, ένας Παλαιστίνιος, ένας Πακιστανός και ένας Σύρος.

Σύμφωνα με τη Frontex, η οποία ήταν η πρώτη που εντόπισε το σκάφος το Σάββατο το βράδυ, περίπου 200 άνθρωποι βρίσκονταν στοιβαγμένοι σε αυτό, ενώ το ιταλικό λιμενικό έκανε λόγο για 150 επιβάτες.

Μόνο 79 άνθρωποι, από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, το Ιράν, τις παλαιστινιακές περιοχές και τη Συρία, επέζησαν.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν έχει ανακοινώσει ότι 20 πολίτες της χώρας βρίσκονταν στο σκάφος, από τους οποίους διασώθηκαν οι 16.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos