Έλι Σλάιν: Bisexual και φεμινίστρια η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του Δημοκρατικού κόμματος στην Ιταλία

28 Φεβρουαρίου 2023 22:32

Το ιταλικό Δημοκρατικό κόμμα θα μπορούσε να ελπίζει σε καλύτερες μέρες; Η απάντηση είναι «ναι». Και αυτό διότι από το βράδυ της Κυριακής στο τιμόνι του σοσιαλιστικού κόμματος της Ιταλίας βρίσκεται η Έλι Σλάιν η οποία απειλεί την πρωτοκαθεδρία της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, καθώς εμφανίζεται ως το νέο «αίμα» της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Η Ελι Σλάιν διέψευσε τα προγνωστικά κερδίζοντας τον αντίπαλό της Στέφανο Μπονατσίνι, συγκεντρώνοντας το 53,8% των ψήφων σε μία διαδικασία όπου συμμετείχαν πάνω από 1 εκατ. μέλη και φίλοι του Δημοκρατικού κόμματος. Μάλιστα κατάφερε κάτι πρωτόγνωρο καθώς έγινε η νεότερη επικεφαλής και η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τις τύχες του κόμματός.

«Ο λαός των Δημοκρατικών είναι ζωντανός και είναι έτοιμος να σηκώσει και πάλι το ανάστημά του, με ξεκάθαρη γραμμή. Θέλουμε να αποτελέσουμε πρόβλημα για την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι», τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις μετά τον εκλογικό της θρίαμβο. Για να πετύχει αυτό τον θρίαμβο κατάφερε να πάρει με το μέρος της τα νεανικά κοινά σε μεγάλες πόλεις όπως το Μιλάνο, το Τορίνο, τη Νάπολη αλλά και σε παραδοσιακές περιοχές όπου κυριαρχεί η αριστερά στην κεντρική Ιταλία. Όμως, όπως αναφέρει δημοσκόπηση της YouTrend έχασε τις περισσότερες περιοχές στα νότια.

{https://www.instagram.com/p/CpLcssEtuCK/?utm_source=ig_web_copy_link}

Το αντίπαλο δέος της Μελόνι

 Η Έλι Σλάιν γεννήθηκε πριν 37 χρόνια και έχει τριπλή ιθαγένεια. Ο πατέρας της Σλάιν είναι Εβραίος Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας καιη μητέρα της Ιταλίδα καθηγήτρια νομικής. Γεννήθηκε στην Ελβετία, είναι Ιταλοαμερικανικής καταγωγής, προοδευτική, φεμινίστρια, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ενώ δεν έχει διστάσει να δηλώσει ανοιχτά ότι είναι bisexual.

Μάλιστα το 2020 αποκάλυψε τις σεξουαλικές της προτιμήσεις στον αέρα δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής. Ακόμη είχε πει ότι εκείνη την περίοδο είχε σχέση με μία γυναίκα. «Έχω αγαπήσει πολλούς άνδρες, έχω αγαπήσει πολλές γυναίκες. Αυτή τη στιγμή είμαι [σε σχέση] με μια γυναίκα και είμαι ευτυχισμένη», δήλωσε τότε.

{https://www.instagram.com/reel/CpDBwXMgUx-/?utm_source=ig_web_copy_link}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos