Πόλεμος στη Ουκρανία: Και η Σλοβακία στέλνει μαχητικά στην Ουκρανία - «Θα τα καταστρέψουμε» λέει η Μόσχα

17 Μαρτίου 2023 14:19

Η κυβέρνηση της Μπρατισλάβας θα παραδώσει 13 σοβιετικού τύπου μαχητικά Mig-29 στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντουαρντ Χέγκερ καθιστώντας τη Σλοβακία ως τη δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ μετά την Πολωνία που λαμβάνει μια τέτοια απόφαση.

Εκτός από τα Mig-29, o Έντουαρντ Χέγκερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η χώρα του θα παραδώσει επίσης το αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα «Koub» στο Κίεβο.

Μετά την σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σλοβακίας, η Ουκρανία που δέχεται το ρωσικό σφυροκόπημα από τις 24 Φεβρουαρίου, θα λάβει συνολικά 17 μαχητικά Mig-29.

Χθες η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι θα στείλει στην Ουκρανία τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 τις επόμενες ημέρες.

 Σε δηλώσεις του στο Reuters, o Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα παραδώσουμε τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία σε πλήρη λειτουργική κατάσταση. Τα υπόλοιπα προετοιμάζονται, συντηρούνται».

Το Κίεβο έχει ζητήσει ουκ ολίγες φορές από τους συμμάχους του στη Δύση να εφοδιάσουν τις ουκρανικές δυνάμεις με σύγχρονα καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά και ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα παραλάβει αμερικανικά F-16.

Από την πλευρά της η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως όλα τα μαχητικά που προμηθεύουν στην Ουκρανία δυτικές χώρες θα καταστραφούν και δεν θα κάνουν καμία διαφορά στην πορεία της σύγκρουσης.

«Στην πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης [σ.σ. όπως αποκαλεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η Μόσχα] όλος αυτός το εξοπλισμός μπορεί να καταστραφεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Φαίνεται πως όλες αυτές οι χώρες δεσμεύονται με αυτό τον τρόπο στην απόρριψη παλαιού μη αναγκαίου εξοπλισμού», είπε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos