Εκτροχιάστηκαν δυο τρένα στην Ελβετία, λόγος για δεκάδες τραυματίες

31 Μαρτίου 2023 21:08

Δύο αμαξοστοιχίες εκτροχιάστηκαν ταυτόχρονα στην Βέρνη αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Μια αμαξοστοιχία της εταιρίας RBS εκτροχιάστηκε λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα κοντά στο σταθμό Büren zum Hof (BE), στο δήμο Fraubrunnen.

Σε κρίσιμη κατάσταση ένας επιβάτης
Το ατύχημα προκλήθηκε πιθανότατα εξαιτίας των δυνατών ανέμων, όπως δήλωσε η RBS (Regionalverkehr Bern-Solothurn).

 Μέρος του τρένου ανατράπηκε με αποτέλεσμα και άλλα τρένα - στο τμήμα μεταξύ Jegenstorf (BE) και Solothurn - να σταματήσουν.

 {https://twitter.com/PoliceBern/status/1641841142533685248?s=20}

Δεύτερη σε μια μέρα
Σχεδόν την ίδια ώρα, μια αμαξοστοιχία της Aare Seeland mobil (Asm) που ταξίδευε μεταξύ Anet και Biel εκτροχιάστηκε στο Lüscherz (BE) στη νότια όχθη της λίμνης Biel.

  Από το ατύχημα τραυματίστηκαν αρκετοί επιβάτες. Το πίσω μέρος της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να εκτραπούν και τα υπόλοιπα βαγόνια.

Μπορεί οι συνθήκες του εκτροχιασμού να μην έχουν διευκρινιστεί από τις Αρχές, ωστόσο σύμφωνα με την Rail iInfo της SBB, το συγκεκριμένο τμήμα της γραμμής έπρεπε να διακοπεί λόγω κακοκαιρίας.

 {https://twitter.com/fm1today/status/1641842773002457088?s=20}

Θυελλώδεις άνεμοι
Καθ' όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν αρκετές περιοχές βόρεια των Άλπεων στην Ελβετία, με τους ειδικούς να εκπέμπουν sos.

Από το πρωί έως το απόγευμα, η MeteoSwiss κατέγραψε περισσότερους από 5.000 κεραυνούς στην Ελβετία και τις γειτονικές περιοχές. Μια τέτοια δραστηριότητα αποτελεί μάλλον έκπληξη για τον μήνα Μάρτιο. Πρόκειται για την επίδραση της καταιγίδας Mathis, ενός συστήματος χαμηλών πιέσεων που προέρχεται από τις Βρετανικές Νήσους και φέρνει βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos