Παρίσι: Η λεωφόρος Ηλυσίων Πεδίων έγινε μια απέραντη τάξη για τον μαζικότερο διαγωνισμό ορθογραφίας

06 Ιουνίου 2023 11:43

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έκατσαν πίσω από τα θρανία, την Κυριακή 4 Ιουνίου, στον διασημότερο δρόμο του Παρισιού, τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, προκειμένου να συμμετάσχουν στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ορθογραφίας που έγινε ποτέ στον κόσμο.

Πάνω από 50.000 Γάλλοι ηλικίας 10-90 ετών υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, ωστόσο επελέγησαν 5.000.

Ο διαγωνισμός είχε τρεις γύρους. Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να γράψουν, ό,τι ακούνε χωρίς να κάνουν ούτε ένα λάθος.

Paris: des centaines de personnes pour la dictée géante des Champs-Élysées

Κάτω από τον λαμπερό ήλιο του Παρισιού, τοποθετήθηκαν 1.779 θρανία, ενώ σε κάθε γύρο οι διοργανωτές προσπαθούσαν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας.

Στον πρώτο γύρο ο δημοσιογράφος Ωγκυστέν Τραπενάρ της οργάνωσης «Βιβλιοθήκες χωρίς Σύνορα» διάβασε στους συμμετέχοντες ένα απόσπασμα από το «La Mule du Pape» -της συλλογής διηγημάτων «Γράμματα από το Μύλο μου» του φημισμένου Γάλλου πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα, Αλφόνς Ντωντέ.  Mε την πρώτη αυτή υπαγόρευση, που έγινε παρουσία των Guiness World Records, έσπασε και το ρεκόρ για το μεγαλύτερο μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας στον κόσμο καθώς μετείχαν πάνω από 1.650 άτομα (από τα 5.000 που επελέγησαν).

paris_dictation_in__2_
paris_dictation_in__3_
paris_dictation_in__5_
paris_dictation_in__4_

Ο δεύτερος γύρος περιλάμβανε την ανάγνωση από τη μυθιστοριογράφο Κατρίν Πανκόλ ενός κειμένου της Βερονίκ Οβαλντέ, του «Fille en colere sur un banc de pierre» και ο τρίτος την ανάγνωση κειμένου του Ντανιέλ Ερερό από τον πρώην διεθνή της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Γαλλίας, Πιερ Ραμπαντάν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos