Η κακοκαιρία «Ciaran» χτυπά αλύπητα την Ευρώπη - Τουλάχιστον 10 οι νεκροί, δείτε τις εικόνες καταστροφής

03 Νοεμβρίου 2023 12:53

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Βρετανία, Γερμανία και Ολλανδία, οι περισσότεροι από πτώσεις δέντρων, καθώς η επέλαση της καταιγίδας «Ciaran» (Κιαράν) σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της με ανέμους να αγγίζουν σε πολλές περιοχές τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Η «μετεωρολογιακή βόμβα», όπως βάπτισαν οι ειδικοί το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο έπληξε τα βορειοδυτικά της Γαλλίας και τα νοτιοδυτικά της Αγγλίας το βράδυ της Τετάρτης προτού κατευθυνθεί σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία και Ιταλία.

Απροσπέλαστες πολλές περιοχές στη Γαλλία

Τουλάχιστον 523 χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ολιβιέ Βεράν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές από το ακραίο καιρικό φαινόμενο που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα ανέρχονται από 375 έως 480 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Την ίδια ώρα, περίπου 3.000 άτομα έχουν κινητοποιηθεί για την αποκατάστασητης βλάβης στην ηλεκτροδότηση.

«Η καταιγίδα έχει απομακρυνθεί, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές περιοχές που παραμένουν απροσπέλαστες, κυρίως λόγω των δέντρων που ξεριζώθηκαν κι έχουν κλείσει πολλούς δρόμους», δήλωσε ο διευθυντής του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας «Εnedis».

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και η Πυροσβεστική έχουν δεχτεί πάνω από 10.000 κλήσεις», τόνισε ακόμη ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χθες, ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε στον νομό Εν της βόρειας Γαλλίας όταν το όχημά του χτυπήθηκε από δέντρο, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Κλεμάν Μπον, προτρέποντας τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Βλέπουμε πως οι δρόμοι μπορεί να οδηγήσουν στον θάνατο υπό αυτές τις συνθήκες», υπογράμμισε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «France-Info».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos