300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Γερμανία: Πληθαίνουν οι συμμαχίες του «δημοκρατικού τόξου» κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD

03 Φεβρουαρίου 2024 14:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Γερμανία: Πληθαίνουν οι συμμαχίες του «δημοκρατικού τόξου» κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD

test2

test2

Κινητοποιήσεις ακόμη και σε προπύργια της ακροδεξιάς – Οργή για την άνοδο του κόμματος - Αριστεροί και Συντηρητικοί μαζί στους δρόμους

Οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν. Εκατομμύρια άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους για την ενίσχυση της Ακροδεξιάς στη Γερμανία. Διαδηλώσεις γίνονται στο Βερολίνο, στο Αμβούργο, στην Κολωνία, αλλά και σε μικρότερες πόλεις. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στην κοινωνία έχει συσσωρευθεί οργή για την απρόσκοπτη άνοδο του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

Μέσα σε λίγα χρόνια το συγκεκριμένο κόμμα εξελίχθηκε σε μία ακραία, αλλά ισχυρή πολιτική δύναμη, με διασυνδέσεις σε ακροδεξιούς ή ακόμη και νεοναζιστικούς πυρήνες. Ξιφουλκεί εναντίον του Ισλάμ, της μετανάστευσης, της παροχής ασύλου. Αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή. Υιοθετεί την τακτική του Ντόναλντ Τραμπ για να συκοφαντήσει πολιτικούς αντιπάλους και να διαδώσει θεωρίες συνωμοσίας.

Φαντασιώσεις για «εκτοπισμό» αλλοδαπών

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και έδωσε το έναυσμα για τις μαζικές κινητοποιήσεις ήταν οι μυστικές προετοιμασίες για τον «εκτοπισμό» αλλοδαπών, αλλά και Γερμανών πολιτών που έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο, τις οποίες αποκάλυψε η δημοσιογραφική πλατφόρμα Correctiv στις 10 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες στελέχη της AfD, ακροδεξιοί παράγοντες και επιχειρηματίες συναντήθηκαν πρόσφατα, απεργαζόμενοι σχέδια για μαζικές απελάσεις.

«Χρειάζεται θάρρος» για μία διαδήλωση

Ήταν η αφορμή για τις πρώτες μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες «αποτελούν ενθαρρυντική ένδειξη για τις αντιδράσεις της γερμανικής κοινωνίας», όπως λέει στην DW ο Ντάβιντ Μπέγκριχ, στέλεχος της ΜΚΟ «Μαζί» (Miteinander e.V.) με έδρα το Μαγδεμβούργο, που δραστηριοποιείται κατά της Ακροδεξιάς και παρέχει βοήθεια σε θύματα ρατσιστικών συμπεριφορών. «Ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε», επισημαίνει, «ότι σε μία μικρή πόλη χρειάζεται θάρρος για να τοποθετηθεί κανείς δημοσίως εναντίον της AfD, εναντίον της Ακροδεξιάς».

Ένα παράδειγμα είναι η πόλη Ζάαλφελντ στο ανατολικογερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας, που θεωρείται προπύργιο της Ακροδεξιάς. Η Καταρίνα Κένιχ-Πρόις, μέλος της νεολαίας του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), λέει ότι, όταν πλησιάζει νέους ανθρώπους, κάποιοι από αυτούς της απευθύνουν τον χαρακτηριστικό χιτλερικό χαιρετισμό. Η ίδια πάντως επιμένει και συμμετέχει στη διοργάνωση των κινητοποιήσεων. «Κάποια στιγμή είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι, πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας» λέει η Καταρίνα Κένιχ-Πρόις στην DW. «Έτσι δημιουργήσαμε μία ευρεία κοινωνική συμμαχία με διαφορετικές πολιτικές καταβολές, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να κινητοποιηθεί και να βγει στους δρόμους».

Το Ζάαλφελντ έχει σκοτεινή προϊστορία. Ήδη στα μέσα της δεκαετίας του '90 σχηματίστηκαν στην πόλη οι πρώτοι πυρήνες νεοναζί. Αργότερα δημιούργησαν την «Ομάδα Προστασίας της Πατρίδας», από την οποία προήλθε η τρομοκρατική οργάνωση NSU, που ευθύνεται για δέκα δολοφονίες με ρατσιστικά κίνητρα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας Έλληνας μετανάστης, ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης. Η Δικαιοσύνη έχει αποδώσει ευθύνες, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι στο Ζάαλφελντ διατηρείται άθικτο ένα ολόκληρο δίκτυο υποστηρικτών της οργάνωσης.

Κι όμως, τον Ιανουάριο του 2024 περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους για την άνοδο της Ακροδεξιάς. Παρά το τσουχτερό κρύο, παρά τις απειλές που δέχονται συχνά στη Θουριγγία διαδηλωτές, πολιτικοί και δημοσιογράφοι που αντιδρούν. Όπως λέει ο Άιρικ Ότο, επικεφαλής της νεολαίας του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στην περιοχή, «ο κόσμος αρχίζει να συνειδητοποιεί σιγά σιγά ότι το πρόβλημα της Ακροδεξιάς δεν μπορεί να λυθεί από μόνο του. Πρέπει να αντιδράσουν και οι ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, ακόμη και εκείνοι που συνήθως δεν πηγαίνουν σε διαδηλώσεις…»

Αριστεροί και Συντηρητικοί μαζί στους δρόμους

Αυτός είναι ο λόγος που ο Άιρικ Ότο και η χριστιανοδημοκρατική νεολαία έδωσαν το παρών στη διαδήλωση του Ζάαλφελντ. Το αποτέλεσμα ήταν μία τουλάχιστον ασυνήθιστη εικόνα: μέλη της αριστερής «Αντιφασιστικής Δράσης» (Antifa) να διαδηλώνουν δίπλα-δίπλα με συντηρητικούς πολιτικούς αντιπάλους. Πολλοί εγκωμιάζουν τον ρόλο της «Αντιφασιστικής Δράσης» στον αγώνα κατά της Ακροδεξιάς, άλλοι ωστόσο την κατηγορούν ότι ανήκει και εκείνη, από την πλευρά της, στην «Ακροαριστερά». Ο Άιρικ Ότο παραδέχεται ότι δεν ήταν εύκολη η απόφαση για σύμπλευση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Φυσικά το θέμα προκάλεσε πολλές συζητήσεις και, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα διαδηλώνουμε μαζί κάθε μέρα», λέει ο ίδιος στην DW. «Αλλά όταν τίθεται ζήτημα προστασίας της Δημοκρατίας, της στοιχειώδους αξιοπρέπειας και της κοινής μας συμβίωσης, τότε θα πρέπει να δείξουμε ποιος κινείται μέσα στα όρια του 'δημοκρατικού τόξου' και ποιος βρίσκεται εκτός ορίων…»

protothema.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Νέες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων από τη Disney
  • Η Ρωσία λέει ότι η Ουκρανία προσπάθησε να καταρρίψει το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πούτιν
  • Γιατί οι τράπεζες Σουηδίας, Νορβηγίας και Ολλανδίας επιστρέφουν στα μετρητά
  • Εντυπωσιακό γιοτ σε σχήμα χελώνας: Μπορεί να γίνει η πρώτη πλωτή πόλη
  • Final Four στο Άμπου Ντάμπι: Πώς να ζήσεις τη γιορτή χωρίς να καταλήξεις στις φυλακές της Al Wathba
  • Γάζα: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως 14.000 μωρά μπορεί να πεθάνουν μέσα στις επόμενες 48 ώρες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Επιδρομή χιλιάδων μακάκων σε π...
Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούτι δεσμε... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά -  «Η διαμονή στην Πάρο για τους εργαζόμενους είναι πολύ ακριβή» (Βίντεο)

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά - «Η δι...

30 Μαϊος 2025
Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου

Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλ...

31 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Δήλος: Παγκόσμια συνάντηση για ένα βιώσιμο μέλλον με πρωτοβουλία του World Human Forum

Δήλος: Παγκόσμια συνάντηση για ένα...

04 Ιουνίου 2025
Α. Γεωργιάδης: «Να βάλουμε και καμιά πισινούλα, όλοι οι γιατροί θα θέλουν να έρθουν Μύκονο» (βίντεο)

Α. Γεωργιάδης: «Να βάλουμε και καμι...

04 Ιουνίου 2025
Θαλάσσιες διακομιδές από Φολέγανδρο, Πάρο και Τήνο

Θαλάσσιες διακομιδές από Φολέγανδρο...

04 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ