Μακελειό στη Μόσχα: Αυξάνεται ο απολογισμός -Στους 137 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση, 3 είναι παιδιά

24 Μαρτίου 2024 17:07

Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών από την επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, όπως μεταδίδουν διεθνή και ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, από την επίθεση των ενόπλων έχουν χάσει τη ζωή τους 137 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

Μέχρι τώρα, έχουν ταυτοποιηθεί 62 σοροί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των Ρώσων ερευνητών, όπου προστίθεται ότι δύο τυφέκια εφόδου και μια μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών βρέθηκαν στον χώρο της επίθεσης.

Παιδιά οι τρεις νεκροί από την επίθεση στη Μόσχα, έχουν ταυτοποιηθεί 62 σοροί
«Η ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Έως αυτή τη στιγμή, τα πτώματα 137 ανθρώπων, μεταξύ αυτών τρία παιδιά, βρέθηκαν στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης», επισημαίνει η Ερευνητική Επιτροπή σε ένα δελτίο τύπου.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας στο σημείο όπου οι τρομοκράτες «γάζωσαν» αθώους ανθρώπους εν ψυχρώ, ενώ εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή πάνω από 100 άτομα που τραυματίστηκαν από τις σφαίρες των ενόπλων.

Παράλληλα, οι ύποπτοι για την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της Ερευνητικής Επιτροπής στη Μόσχα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μόσχα: Σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας στο σημείο του μακελειού
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η επιχείρηση διάσωσης έχει ολοκληρωθεί, αλλά παραμένει σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και ότι η ταυτοποίηση των σορών συνεχίζεται. Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι οι νεκροί ήταν 133.

Η σημερινή ημέρα έχει οριστεί ως ημέρα εθνικού πένθους για τη Ρωσία, μετά τη σοκαριστική πολύνεκρη επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, που είναι η φονικότερη στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για το μακελειό στη Μόσχα έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Διεθνή ΜΜΕ έχουν γράψει σε αναλύσεις ότι η πολύνεκρη επίθεση αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos