Ουκρανία: Νέα μαζική επίθεση εναντίον του ενεργειακού δικτύου -Δύο νεκροί, πολλοί τραυματίες

29 Μαρτίου 2024 15:01

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν «σοβαρές» ζημιές σε τρεις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς στην Ουκρανία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ενώ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στόχος το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας
Αυτό ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές κατηγορώντας τη Μόσχα για «βάρβαρες» επιθέσεις εναντίον του ενεργειακού δικτύου.

Η Μόσχα έχει εντείνει τον τελευταίο καιρό τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας, στοχοθετώντας κυρίως το ενεργειακό δίκτυο της χώρας και επισημαίνοντας ότι αυτές αποτελούν αντίποινα για τις επιθέσεις του Κιέβου εναντίον ρωσικών περιφερειών στη μεθόριο.

Στόχος των ρωσικών πληγμάτων έγιναν συνολικά δέκα ουκρανικές επαρχίες.

Τρία θερμοηλεκτρικά εργοστάσια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας DTEK. «Οι κατακτητές επιτέθηκαν εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της DTEK. Ο εξοπλισμός υπέστη σοβαρές ζημιές. Αφού τελείωσε η επίθεση, οι μηχανικοί άρχισαν αμέσως να αποκαθιστούν τις ζημιές», επεσήμανε η εταιρεία σε ανάρτησή της στο Telegram.

«Μαζική επίθεση» στην Ουκρανία
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ δήλωσε ότι «η Ρωσία συνεχίζει τις βάρβαρες επιθέσεις της εναντίον του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος». Σε κάποιες περιοχές χρειάστηκε να γίνουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει το εύρος τους.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos