Έκλειψη ηλίου: Δείτε εδώ το LIVE της NASA

08 Απριλίου 2024 20:41

Έφτασε η μεγάλη ώρα για την ολική έκλειψη ηλίου και η NASA θα μεταδώσει Live το εντυπωσιακό θέαμα το οποίο θα διαρκέσει συνολικά 2 ώρες ενώ η ολικότητά της θα διαρκέσει μόλις τρία λεπτά και 47 δευτερόλεπτα.

Η έκλειψη ηλίου θα γίνει αντιληπτή στην ηπειρωτική Βόρεια Αμερική λίγο μετά τις 14:00 τοπική ώρα και αναμένεται να τελειώσει στις 15:46.

Θα είναι πλήρως ορατή στο Μαζατλάν του Μεξικού, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Στη συνέχεια, θα κινηθεί βορειοανατολικά, πάνω από το Τέξας, τα νότια τμήματα της Οκλαχόμα, του Μιζούρι και του Ιλινόις, πριν φτάσει στο Οχάιο και κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ – Καναδά. Η πορεία του θα καταλήξει στην καναδική ατλαντική επαρχία του Νιουφάουντλαντ.

Η NASA παρέχει ζωντανή κάλυψη της έκλειψης, ενώ πολλοί επιστήμονες και ερασιτέχνες αστρονόμοι από όλον τον κόσμο ταξιδεύουν για να παρατηρήσουν και να μελετήσουν το φαινόμενο.

Ελληνικές ομάδες επίσης ταξιδεύουν στις περιοχές της έκλειψης για να συμμετάσχουν στην παρατήρηση και τη μελέτη του ηλιακού φαινομένου.

Ανάμεσά στους επιστήμονες που παρακολουθούν την έκλειψη είναι και η αστροφυσικός στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Θησείο, Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, η οποία ταξίδεψε στο Ντουράνγκο του Μεξικού μαζί με μέλη της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης «Διόσκουροι».

Οι ολικές έκλειψης του ηλίου αποτελούν μια ευκαιρία για επιστήμονες και λάτρεις της αστρονομίας να εξερευνήσουν τα μυστικά του Ηλίου και να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία αστρονομικής θέασης.

{https://www.youtube.com/watch?v=J5j95RUSLd8}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos