ΗΠΑ: Διχάζει η στέψη plus size μοντέλου ως Μις Αλαμπάμα - Η απάντησή της

08 Ιουνίου 2024 11:26

Την τρόλαραν στο Διαδίκτυο για τα αρκετά παραπανίσια κιλά της - H ίδια πάντως τους αποστόμωσε με ειλικρίνεια και τακτ

Με το χαμόγελο στα χείλη, η 23χρονη Σάρα Μίλικεν φόρεσε το στέμμα της «Μις Αλαμπάμα» για το 2024 στον διαγωνισμό καλλιστείων της αμερικανικής πολιτείας, αναθεωρώντας τα στερεότυπα ομορφιάς.

H ίδια πάντως ακόμη να πιστέψει ότι το όνειρό της που είχε τα τελευταία οκτώ, έγινε πραγματικότητα. Η επόμενη κίνησή της είναι να διαγωνιστεί για την πρωτιά στον εθνικό διαγωνισμό, όπου θα πάρουν μέρος οι ομορφότερες γυναίκες από κάθε πολιτεία των ΗΠΑ.

Αμέσως μετά τη στέψη της Μίλικεν, έπεσαν... βροχή οι αντιδράσεις όλων όσοι θεωρούν ότι μόνο οι καλλίπυγες διαγωνιζόμενες μπορούν να φορέσουν το στέμμα. Το τρολάρισμα που δέχτηκε στο διαδίκτυο για την διάκρισή της στο διαγωνισμό ομορφιάς ήταν αν μη τι άλλο ενοχλητικό.

Ωστόσο, όπως γράφει η εφημερίδα Daily Mail, δεν ίδρωσε το... αυτί της Μίλικεν για το body shaming που δέχθηκε και απάντησε με ειλικρίνεια και διακριτικότητα σε όσους την χλεύασαν για τα επιπλέον κιλά της.

«Ακόμη και κάτι που πληκτρολογείτε σε μια οθόνη μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στους ανθρώπους. Αν και εγώ δεν είμαι σε αυτό το σημείο, μπορεί να οδηγήσει άλλους ανθρώπους να κάνουν μερικά πολύ άσχημα πράγματα στον εαυτό τους», είπε η ίδια σε τοπικό μέσο.

Όσοι την γνωρίζουν, έσπευσαν να την υποστηρίξουν εξαίροντας τη «χρυσή» προσωπικότητά της.

Αυτό που αγνοούν πολλοί από τους σφοδρούς επικριτές της, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, είναι ότι μια νίκη στα καλλιστεία κρίνεται, εδώ και δεκαετίες με διάφορα κριτήρια όπως η προσωπικότητα και οι επικοινωνιακές δεξιότητες, εκτός από την εξωτερική ομορφιά.

sara-milliken1

Τους τελευταίους μήνες, η Σάρα Μίλικεν συμμετείχε ως εθελόντρια σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπως αυτή της Ημέρας Μνήμης των ΗΠΑ για τους πεσόντες του στρατού.

Η 23χρονη αισθάνεται πανευτυχής που κέρδισε το κορυφαίο βραβείο ομορφιάς παρά τα καυστικά και πικρόχολα σχόλια που δέχτηκε για τα επιπλέον κιλά της και τη διαφορετική εμφάνισή της σε σχέση με τα πρότυπα ομορφιάς που συνήθως προάγονται από τέτοιους διαγωνισμούς.

Η Σάρα δέχτηκε έναν καταιγισμό μίσους στο διαδίκτυο, με κάποιον να τη χαρακτηρίζει «ανθυγιεινή ντροπή» και κάποιον να αναρωτιέται: «Αυτό θεωρείται πράγματι ελκυστικό στην Αλαμπάμα;».
sara-milliken2

Ένας άλλος που κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος έγραψε στο διαδίκτυο: «Νόμιζα ότι αυτός ήταν ένας διαγωνισμός ομορφιάς».

Αυτοί όμως που χάρηκαν με τη νίκη της, έσπευσαν να την συγχαρούν για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό ομορφιάς.

«Αυτή η νεαρή κοπέλα έχει χρυσή καρδιά και θα δώσει σε όποιον έχει ανάγκη ένα χέρι βοήθειας. Μια πανέμορφη υπέρβαρη ντίβα με στιλ, θράσος και πολύ κλάση. Την παρακολουθούσαμε όλο το Σαββατοκύριακο και προσευχηθήκαμε να επιστρέψει σπίτι με αυτόν τον τίτλο. Είναι μια καταπληκτική, γλυκιά νεαρή γυναίκα και πρόκειται να κάνει σπουδαία πράγματα», αναφέρει ένας ένθερμος υποστηρικτής της στα social media.

Η Σάρα προετοιμάζεται ώρα για τον τελικό που θα διεξαχθεί στη Φλόριντα την Ημέρα των Ευχαριστιών. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι την ενόχλησαν τα κακεντρεχή σχόλια που δέχθηκε για περίπου πέντε λεπτά.

Με τη νίκη της, η Μίλικεν δήλωσε ότι ελπίζει να ενισχύσει τη «θετική αυτοεικόνα μέσω της φυσικής εσωτερικής ομορφιάς».

Σύμφωνα πάντως με τους κριτές του διαγωνισμού που αναγκάστηκαν να απαντήσουν στα ενοχλητικά σχόλια που δέχθηκε η plus- size «Μις Αλαμπάμα», η βαθμολογία των υποψηφίων βασίζεται στην «προσωπικότητα, την εμπιστοσύνη και την επικοινωνιακή τους δεινότητα».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos