Σε νοσοκομείο της Βραζιλίας με εγκεφαλικό ο Νόαμ Τσόμσκι - Τι αποκαλύπτει η σύζυγός του

13 Ιουνίου 2024 14:19

Με εγκεφαλικό επεισόδιο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Βραζιλία ο Νόαμ Τσόμσκι όπως επιβεβαίωσε η σύζυγός του.

Ο 95χρονος, όπως αναφέρει ο Independent , διάσημος γλωσσολόγος έχει να εμφανιστεί δημόσια από τον περασμένο Ιούνιο, με πολλούς να σχολιάζουν το βάρος της απουσίας του από την ευρύτερη συζήτηση γύρω από τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Τσόμσκι, ο οποίος έχει εκφράσει έντονα την υποστήριξή του στον παλαιστινιακό αγώνα και σε αυτό που έχει αποκαλέσει «εγκλήματα» του ισραηλινού κράτους, έχει απουσιάσει αξιοσημείωτα από διαδηλώσεις και συζητήσεις σχετικά με το θέμα τον τελευταίο χρόνο.

Η Βαλέρια Τσόμσκι δήλωσε στο Associated Press μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι ο καθηγητής του ΜΙΤ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο στην πατρίδα της, τη Βραζιλία, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Ιούνιο. Το ζευγάρι ταξίδεψε με ένα αεροσκάφος ασθενοφόρου με δύο νοσοκόμες μόλις έγινε αρκετά καλά για να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η καΤσόμσκι επιβεβαίωσε δημοσιεύματα της βραζιλιάνικης εφημερίδας Folha de S Paulo, ότι ο σύζυγός της δυσκολεύεται να μιλήσει και ότι έχει προσβληθεί η δεξιά πλευρά του σώματός του. Είπε ότι ένας νευρολόγος, ένας λογοθεραπευτής και ένας πνευμονολόγος επισκέπτονται τον ακαδημαϊκό σε καθημερινή βάση.

Ο διάσημος διανοούμενος εξακολουθεί να παρακολουθεί τις ειδήσεις και η σύζυγός του επιβεβαίωσε ότι σηκώνει το αριστερό του χέρι σε μια χειρονομία θρήνου και οργής όταν βλέπει εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα.

Η σύζυγος του Τσόμσκι, η οποία παντρεύτηκε τον καθηγητή το 2014, δήλωσε επίσης στη Folha de S Paulo ότι σκέφτεται να μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα κοντά στην παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού διάβασε ότι η διαβίωση σε ένα ηλιόλουστο μέρος μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο. Το ζευγάρι έχει κατοικία στη Βραζιλία από το 2015.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos