Ναυάγιο στη Σικελία: Εντοπίστηκαν τα πτώματα και των 6 αγνοουμένων

Νωρίτερα επιβεβαιώθηκε ότι μεταξύ των πτωμάτων που εντοπίστηκαν μέσα στο ναυάγιο της σικελίας ήταν ο Michael Lynch και η κόρη του.

Εντοπίστηκαν τα πτώματα και των δύο τελευταίων αγνοουμένων - από τους συνολικά έξι- του ναυαγίου στη Σικελία, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα.

Δύτες, που επιχειρούν στο σημείο, ανέφεραν ότι τα δύο τελευταία πτώματα έχουν βρεθεί και πρόκειται να ανασυρθούν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Οι ταυτότητες των τελευταίων δύο πτωμάτων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο νωρίτερα επιβεβαιώθηκε ότι μεταξύ των πτωμάτων που εντοπίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης είναι ο τραπεζίτης Jonathan Bloomer Τζόναθαν Μπλούμερ και ο Αμερικανός δικηγόρος Chris Morvillo.

sikelia nayagio2 f9b94

Οι σοροί τους θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο του Παλέρμο όπου θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, υπό την επίβλεψη του εισαγγελέα του Termini Imeresi που έχει ξεκινήσει έρευνα για το δυστύχημα.

Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, εντοπίστηκαν από δύτες μέσα στο σούπερ γιοτ Bayesian, τα πτώματα των Michael Lynch και της 18χρονης κόρης του, Hannah.
Τα πτώματα του Lynch και της κόρης του βρέθηκαν μέσα σε μια από τις καμπίνες του πλοίου ανάμεσα σε δύο στρώματα. Οι δύτες είχαν πει νωρίτερα ότι η είσοδος στο σούερ γιοτ ήταν δύσκολη καθώς έπιπλα και άλλα αντικείμενα εμπόδιζαν την είσοδό τους.

«Εκ μέρους και των συναδέλφων μου, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων και να τους εκφράσω τα συλλυπητήριά μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» δήλωσε ο ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας της Σικελίας Salvo Coccina.

Η καταιγίδα που οδήγησε στον θάνατο
Η καταιγίδα που οδήγησε στη βύθιση του πολυτελούς γιοτ, εξέπληξε τους ειδικούς με την έντασή της.

Ο Attilio Di Diodato, διευθυντής του Κέντρου Αεροδιαστημικής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ότι η υπηρεσία είχε καταγράψει έντονη κεραυνική δραστηριότητα και ισχυρές ριπές ανέμου στην περιοχή την ώρα του ατυχήματος.

«Ήταν πολύ έντονη και σύντομη σε διάρκεια», είπε αναφερόμενος στην καταιγίδα, την οποία χαρακτήρισε «σημαντικό γεγονός».

Ο Fabio Cefalù, ένας ψαράς στο Porticello, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ότι είδε κάτι σαν μίνι ανεμοστρόβιλο- που διήρκεσε «περίπου 12 λεπτά» στα ανοικτά της ακτής του Porticello λίγο πριν από τις 4 το πρωί.

Γύρω στις 4:10, είπε ότι είδε μια κόκκινη φωτοβολίδα να φεύγει σε «περίπου 500 μέτρα από την ακτή». Οπως είπε, περίμενε να ηρεμήσει ο καιρός και βγήκε περίπου 20 λεπτά αργότερα στο σημείο όπου είχε δει τη φωτοβολίδα.

«Βρήκαμε μόνο τα μαξιλάρια και μερικές σανίδες» να επιπλέουν στο νερό, είπε στην εφημερίδα. Δεν υπήρχε κανένα ίχνος του πλοίου και κάλεσε αμέσως την ακτοφυλακή.

Οκτώ από τους 15 επιβάτες που διασώθηκαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Παλέρμο, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή΄.

Η μικρότερη επιβάτης του πλοίου, ένα κοριτσάκι 1 έτους με το όνομα Σόφι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Di Cristina στο Παλέρμο μαζί με τη μητέρα της, Σαρλότ, η οποία είχε κάποιες γρατζουνιές και κοψίματα, δήλωσε ο Ντομένικο Τσιπόλα, διευθυντής της παιδιατρικής εντατικής του νοσοκομείου.

Ο πατέρας της Σόφι βρισκόταν στα επείγοντα περιστατικά ενηλίκων του νοσοκομείου και είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη σύζυγο και την κόρη του, δήλωσε ο Δρ Cipolla. Δεν του επετράπη να δώσει στη δημοσιότητα το επώνυμο της οικογένειας. Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί ήταν σε καλή κατάσταση εκτός από «μεγάλο συναισθηματικό στρες» πρόσθεσε σε τηλεφωνική συνέντευξη.

«Τους παρηγορούμε περισσότερο παρά τους θεραπεύουμε», είπε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos