Επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ στη Γερμανία - Τουλάχιστον τρεις νεκροί και τέσσερις σοβαρά τραυματίες

24 Αυγούστου 2024 11:33

Ένας άνδρας μαχαίρωσε τυχαία περαστικούς σε φεστιβάλ στο Σόλινγκεν - Ο δράστης με «αραβικά χαρακτηριστικά» διαφεύγει τη σύλληψη - Οι αρχές κατατάσσουν το έγκλημα ως τρομοκρατική επίθεση

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση με μαχαίρι εναντίον διερχόμενων στο Φεστιβάλ του Σόλινγκεν, στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία.

Ο δράστης –με «αραβικά χαρακτηριστικά», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η εφημερίδα Bild– διαφεύγει τη σύλληψη ως τώρα. Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή.

Η επίθεση έγινε σε φεστιβάλ κατά τους εορτασμούς για την 650ή επέτειο της πόλης Σόλινγκεν Γερμανία, σύμφωνα με την αστυνομία. Η Bild αναφέρει ότι οι νεκροί είναι τρεις και 9 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση. Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως οι νεκροί είναι τρεις και ανακοίνωσε πως οι τραυματίες είναι 4.

Νωρίτερα η «Solinger Tageblatt» είχε αναφέρει πως η υπηρεσία διάσωσης έδινει μάχη για τη ζωή εννέα ανθρώπων.

Ο άνδρας φέρεται να μαχαίρωσε ένα από τα θύματά του στον λαιμό. Γι' αυτό οι αρχές κατατάσσουν το έγκλημα ως τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας Σάσα Κρέστα, ο δράστης δεν επέλεξε τα θύματα, στόχευε ωστόσο με το μαχαίρι του στον λαιμό τους.

«Τον δράστη αναζητούν ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις. Θέλουμε πραγματικά να τον συλλάβουμε. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του εγκληματολογικού και καταθέσεις μαρτύρων», δήλωσε ο κ. Κρέστα και πρόσθεσε ότι τρεις από τους ανθρώπους που δέχθηκαν επίθεση δεν τραυματίστηκαν, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Σε βίντεο που ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκεπασμένοι με λευκό σεντόνι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos