Ρωσική επίθεση με 7 νεκρούς στη Λβιβ της Ουκρανίας -Δεκάδες τραυματίες μετά τα φονικά χτυπήματα

Η ρωσική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και τρία παιδιά, ανέφερε μέσω του Telegram ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβι, ενώ οι τραυματίες ανέρχονταν στους 30 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η Λβιβ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων από το μέτωπο, δεν είχε μέχρι στιγμής υποστεί πολλά πλήγματα. Ωστόσο, οι ενεργειακές υποδομές της περιφέρειας είχαν υποστεί επανειλημμένα ζημιές και η πόλη είχε γίνει στόχος φονικών πληγμάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων.

Τα τελευταία χτυπήματα βρήκαν στόχο και στο ιστορικό κέντρο της πόλης, μετατρέποντας μέρος του σε ερείπια.


Ρωσικές επιδρομές στην Ουκρανία
Εξάλλου ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ανθρώπων στη διάρκεια της νύκτας στο Κριβί Ριχ, στο κέντρο της Ουκρανίας, ανέφερε μέσω του Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Σεργκίι Λισάκ.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν τη νύχτα αεροπορικές επιδρομές και εναντίον του Κιέβου με drones, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Έκαναν λόγο μέσω Telegram για δυο κύματα drones κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη. Συστήματα της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν τις επιδρομές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Ζελένσκι ζητά να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς
Μετά τη φονική αυτή επίθεση στη Λβιβ ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους του να βοηθήσουν στην αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε να επιτραπούν μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

«Όποιος πείθει τους εταίρους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει όπως πρέπει στον τρόμο, εργάζεται για να εμποδίσει ακριβώς αυτού του είδους τα ρωσικά τρομοκρατικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις», δήλωσε ο Ζελένσκι.

H ανάρτηση του Ζελένσκι με φωτογραφίες από τη Λβιβ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos