Πυροβολισμοί στο κέντρο του Μονάχου με έναν τραυματία - Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη

05 Σεπτεμβρίου 2024 11:49

Οι Αρχές έχουν συλλάβει ένα άτομο για το συμβάν που συνέβη σε μικρή απόσταση από το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ - Σήμερα είναι η μαύρη επέτειος της επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση στο Μόναχο, έπειτα από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την Bild ένας άγνωστος άνδρας οπλισμένος με μακρύκαννο όπλο πλησίασε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Μονάχου - το πρώην αρχηγείο του ναζιστικού κόμματος, το οποίο τώρα είναι αφιερωμένο στην αντιμετώπιση του ταραγμένου παρελθόντος της πόλης - και άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Ο ύποπτος κατόπιν τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών.

Οι αρχικές πληροφορίες απο τη SZ ανέφεραν ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν μπροστά από το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από το Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή Briennerstrasse και Karolinenplatz.

Οι αστυνομικές αρχές επιστράτευσαν κι ένα ελικόπτερο ενώ κάλεσαν τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Οι πυροβολισμοί σημειώνονται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ημερομηνία - τη μαύρη επέτειο της επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972.

Κατά τη διάρκεια του τραγικού γεγονότος, Παλαιστίνιοι τρομοκράτες πήραν ομήρους έντεκα Ισραηλινούς αθλητές και τελικά τους δολοφόνησαν, σηματοδοτώντας μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos