Μυστηριώδης γαστρεντερική ασθένεια σαρώνει κρουαζιέρα της Royal Caribbean -180 επιβάτες με έντονα συμπτώματα

Μυστηριώδης γαστρεντερική ασθένεια σαρώνει κρουαζιέρα της Royal Caribbean αφήνοντας 180 επιβάτες με έντονα συμπτώματα.

Μια μυστηριώδης γαστρεντερική επιδημία σε κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean προκάλεσε δυσάρεστα συμπτώματα σε 180 επιβάτες του πλοίου και τρεις εργαζόμενους.

Τι συμπτώματα έχουν οι επιβάτες της κρουαζιέρας της Royal Caribbean
Οι επιβαίνοντες στο πλοίο Radiance of the Seas ανέφεραν ότι παρουσίασαν διάρροια, κοιλιακές κράμπες, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Αλάσκα.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) η άγνωστη μέχρι στιγμής ασθένεια ταλαιπώρησε όσους επέβαιναν στο ταξίδι από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το ίδιο πλοίο είχε ταλαιπωρηθεί από κρούσμα νοροϊού νωρίτερα φέτος. Αυτό προκαλεί παρόμοια συμπτώματα -αν και η αιτία της τελευταίας μαζικής ασθένειας δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Λίγο πάνω από το 8% των 2.172 επιβατών του πλοίου αρρώστησαν, δηλαδή 180, ενώ τρία μέλη του πληρώματος από τα 894 μέλη του προσωπικού του πλοίου ανέφεραν επίσης ότι αρρώστησαν.

Λόγω της επιδημίας, τα μέλη του πληρώματος σήμαναν συναγερμό και ενθάρρυναν τους επιβάτες να αναφέρουν τα κρούσματα και να εφαρμόζουν καλή υγιεινή των χεριών.

Άλλα μέτρα περιλάμβαναν αύξηση του καθαρισμού και της απολύμανσης προκειμένου να βοηθήσουν στον περιορισμό της ασθένειας.

Σε ανακοίνωσή της, η Royal Caribbean ανέφερε: «Η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών μας, του πληρώματος και των κοινοτήτων που επισκεπτόμαστε είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας».

«Για να διατηρήσουμε ένα περιβάλλον που υποστηρίζει τα υψηλότερα επίπεδα υγείας και ασφάλειας στα πλοία μας, εφαρμόζουμε αυστηρές διαδικασίες καθαρισμού, πολλές από τις οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τις κατευθυντήριες γραμμές για τη δημόσια υγεία».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos