Τελ Αβίβ: Αυτά είναι τα έξι από τα επτά θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γιάφα

Έγιναν γνωστά σήμερα τα ονόματα έξι εκ των επτά θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη γειτονιά της Γιάφα, στο Τελ Αβίβ.

Από το πρωί είχαν διαρρεύσει τα πρώτα τρία ονόματα, του 26χρονου Έλληνα Ίωνα Καρούση, της Ινμπάρ Σέγκεφ, της γυναίκας που έβαλε το σώμα της μπροστά από το μωρό της για να σωθεί αυτό, καθώς και της Σαχάρ Γκόλντμαν, 30χρονης, η οποία είχε παντρευτεί πριν από ένα χρόνο.


Ακολούθησαν άλλα τρία ονόματα: της Ρέβιταλ Μπρονστάιν, του Ίλια Νοζάντζε από τη Γεωργία και της Νάντια Σολολένκο, με καταγωγή από τη Μολδαβία.

Τα έξι θύματα
Ινμπάρ Σέγκεφ 33 ετών

segev

Το πρώτο θύμα που κατονομάστηκε το πρωί της Τετάρτης ήταν η 33χρονη, η οποία δέχτηκε τις σφαίρες των τρομοκρατών βάζοντας το σώμα της μπροστά από το 9 μηνών παιδί της για να το σώσει.

Ίωνας Καρούσης, 26 ετών

karousis

Γιος του γνωστού καθηγητή Νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση, ο οποίος είναι senior Consulting Neurologist στο Hadassah, πρόεδρος της Ισραηλινής Εταιρείας Νευροανοσολογίας και διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στα Ιεροσόλυμα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Ισραήλ, ενώ τελευταία εργαζόταν στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah στο Κέντρο Νευροανοσολογίας, σε ένα έργο καταγραφής και στατιστικής ανάλυσης δεδομένων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ρέβιταν Μπρονστάιν, 24 ετών

bornstein

Μοναχοπαίδι η 24χρονη, σπούδαζε Πληροφορική στο Τελ Αβίβ, ενώ κατάγεται από το Μπατ Γιαμ.

Σαχάρ Γκόλντμαν, 30 ετών

shachar goldman

Δασκάλα χορού, η οποία είχε παντρευτεί πριν από έναν χρόνο.

Ίλια Νοζάντζε, 42 ετών

nozadze

Γεωργιανός πολίτης, που ζούσε στην πόλη.

Νάντια Σοκολένκο, 40 ετών

sokolenko

Μητέρα ενός παιδιού, από τη Μολδαβία, η οποία πριν από μερικά χρόνια μετανάστευσε στο Ισραήλ για μια καλύτερη ζωή.

Σώθηκε τελευταία στιγμή Ολυμπιονίκης από το Παρίσι -Η συγκλονιστική περιγραφή της
Παρούσα στον ίδιο συρμό που έγινε η επίθεση ήταν και η «αργυρή» Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Ντιάνα Σβέρτσοφ.

Η νεαρή πρωταθλήτρια ανέβηκε στο βάθρο στο Παρίσι πριν από περίπου δύο μήνες και χθες έζησε εφιαλτικές στιγμές, τις οποίες περιέγραψε στα ισραηλινά ΜΜΕ.

«Ετρεχα σαν να με κυνηγάει ένας πεινασμένος λύκος. Δεν σταμάτησα, δεν κοίταξα πίσω. Οι τρομοκράτες ήταν στο ίδιο όχημα με μένα και ένας από αυτούς κοίταξε την αλυσίδα μου με το ολυμπιακό μετάλλιο και χαμογέλασε, πριν απομακρυνθεί. Εδειχνε γλυκός και νορμάλ. Τότε, ένας από τη παρέα του μπήκε σε βαγόνι με όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Ακούσαμε να μας λένε να φύγουμε από το τρένο γιατί υπάρχει επίθεση σε εξέλιξη. Κοίταξα έναν που καθόταν δίπλα μου, αλλά γνωρίζαμε ότι αν τρέχαμε θα πέφταμε πάνω τους, καθώς ήταν έξω από το τρένο και πυροβολούσαν. Είδα όλο το σκηνικό. Έτρεμα, δεν μπορούσα να μιλήσω. Πήρε λίγη ώρα στην αστυνομία να φτάσει στο σημείο. Άνοιξαν οι πόρτες του τρένου και είδα ένα σώμα να στέκεται εκεί, ακίνητο»

Ο άνθρωπος που την πήρε μαζί του, για να διαφύγει από τα πυρά των τρομοκρατών, είπε: «Βγαίνοντας έξω, είδαμε κι άλλο πτώμα. Παντού βλέπαμε αίμα. Τα παπούτσια μου είχαν γεμίσει αίμα. Δεν είχαμε επιλογή, έπρεπε να τρέξουμε ή να μείνουμε εκεί και να ευχόμαστε να μη σκοτώσουν κι εμάς».

sversof

Η Ντιάνα Σβέρτσοφ στο βάθρο, στο Παρίσι
Φόρος τιμής των πολιτών στο σημείο του μακελειού
Ο υαλοπίνακας στη στάση του τραμ όπου δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους, στα νότια του Τελ Αβίβ, έχει γίνει θρύψαλα. Δίπλα του, κάποιος έγραψε με έναν μαρκαδόρο: «Απλώς περίμεναν το τραμ».

Την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν από το ηλιοβασίλεμα και την έναρξη της εβραϊκής Πρωτοχρονιάς, της γιορτής Ρος Ασανά, πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και άναψαν κεριά στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου, σε αυτή τη γειτονιά της Γιάφα, που είναι γνωστή γιατί ο πληθυσμός της είναι ανάμεικτος: Εβραίοι και Άραβες ζουν πλάι-πλάι εδώ.

«Σήμερα είναι γιορτή στο Ισραήλ, ελπίζω να την περάσουμε ήσυχα. Ειλικρινά, ελπίζω να έχουμε ειρήνη για να μην ανησυχούμε όταν βγαίνουμε στον δρόμο, όταν πηγαίνουμε να πάρουμε το τρένο» είπε η Σράια Χαρέρ, 21 ετών, η οποία μέχρι πρόσφατα ζούσε εδώ κοντά και ήρθε να ανάψει ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι δράστες της χθεσινής επίθεσης ήταν δύο Παλαιστίνιοι, ηλικίας 19 και 25 ετών, από τη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Οι ένοπλοι επιβιβάστηκαν στο τραμ και άνοιξαν πυρ κατά των επιβατών. Στη συνέχεια συνέχισαν με τα πόδια, βάζοντας στο στόχαστρο πεζούς, πριν τους σταματήσει μια περίπολος ασφαλείας και ένας ένοπλος πολίτης, ο οποίος σκότωσε τον έναν δράστη και τραυμάτισε σοβαρά τον δεύτερο.

Η επίθεση συνέβη περίπου την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, με τις προειδοποιητικές σειρήνες να ηχούν και εκρήξεις να ακούγονται σε όλη τη χώρα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν πολλά άτομα στις περιοχές της Χεβρώνας και της Ιερουσαλήμ με την υποψία ότι βοήθησαν τους δράστες.

«Είμαι τρομοκρατημένος. Μένω περίπου πέντε λεπτά από εδώ. Αυτή τη στάση τη χρησιμοποιώ καθημερινά. Ήμουν εδώ 20 λεπτά πριν από την τρομοκρατική επίθεση», είπε ο 25χρονος φοιτητής Άλεξ Καϊντρίκοφ. «Η χθεσινή ημέρα ήταν φρικιαστική».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos