Τυφώνας Μίλτον: Τουλάχιστον 9 νεκροί, βίντεο από drone που κόβουν την ανάσα

10 Οκτωβρίου 2024 19:53

Πάνω από 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ρεύμα, εξαιτίας του τυφώνα Μίλτον.

Τουλάχιστον εννέα νεκρούς άφησε πίσω του ο τυφώνας Μίλτον, που σφυροκόπησε τη Φλόριντα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Στην κομητεία Σεντ Λούσι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε κοινότητα συνταξιούχων. Τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στην κομητεία Βολούσια. Ο ένας από αυτούς σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω του.

Επίσης, δύο θάνατοι επιβεβαιώθηκαν στο Σεντ Πέτερσμπουργκ. Πρόκειται για έναν θάνατο ιατρικής φύσεως, ενώ ο δεύτερος νεκρός εντοπίστηκε σε πάρκο, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Άντονι Χόλογουεϊ.

Ο τυφώνας Μίλτον- που προκάλεσε δεκάδες ανεμοστρόβιλους- διέλυσε σπίτια στο σαρωτικό πέρασμά του από τη Φλόριντα, αλλά σημειώθηκαν οι καταστροφικές πλημμύρες για τις οποίες εκφράζονταν φόβοι.

Η Φλόριντα απέφυγε το χειρότερο σενάριο, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ρον ΝτεΣάντις, αλλά προειδοποίησε ότι ο τυφώνας προκάλεσε σημαντικές ζημιές. Περισσότερες από τρία εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, Τετάρτη. Κάποιες από αυτές έμειναν για ημέρες χωρίς ρεύμα μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ελίν, πριν από δύο εβδομάδες.

{https://www.youtube.com/watch?v=2UFfI6_d7CY}

«Θύμα» του τυφώνα ήταν και η στέγη του Tropicana Field, του σταδίου της ομάδας μπέιζμπολ Tampa Bay Rays στο Σεντ Πέτερσμπουργκ.«Μία από τις ευλογίες για εμάς είναι ότι δεν είδαμε τα κύματα θύελλας που είχαν προβλέψει. Αυτό έσωσε πολλά», δήλωσε η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ.

{https://www.youtube.com/watch?v=1PTQW45znQY}

Δέντρα ξεριζώθηκαν, κολώνες ηλεκτροδότησης έπεσαν, ενώ οι δρόμοι γέμισαν συντρίμμια. Σπίτια πλημμύρισαν, αλλά ακόμα δεν είναι σαφής η κλίμακα των ζημιών, καθώς τα συνεργεία πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να αξιολογήσουν τις καταστροφές.

Στο Σεντ Λούσι, που επλήγη από 17 ανεμοστρόβιλους, ο σερίφης Κιθ Πίρσον εκτίμησε ότι καταστράφηκαν 100 σπίτια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αρχές ανταποκρίθηκαν σε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια. Μία από αυτές αφορούσε δέντρο που έπεσε πάνω σε σπίτι, στο οποίο βρίσκονταν 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά.

Η πολιτεία παραμένει σε κίνδυνο για πιθανές πλημμύρες, καθώς έπεσαν 457 χιλιοστά βροχής. Οι αρχές αναμένουν την υπερχείλιση των ποταμών, ωστόσο μέχρι στιγμής η στάθμη των υδάτων παραμένει στα ίδια επίπεδα ή και χαμηλότερα, μετά το χτύπημα του κυκλώνα Ελίν πριν από δύο εβδομάδες, δήλωσε η δήμαρχος της Τάμπα.

dnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos