Πιέσεις στον Σαρίφ για να παραιτηθεί

19 Αυγούστου 2014 13:51
Καμία απάντηση προς το κάλεσμα του πρωθυπουργού του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ για συνομιλίες δεν έδωσε ο ηγέτης της πακιστανικής
αντιπολίτευσης Ιμραν Καν, καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα στο Ισλαμαμπάντ. Ο Καν και ο συνεργάτης του Ταχιρ ουλ-Καντρί, κληρικός που διευθύνει ένα δίκτυο ισλαμικών σχολείων και φιλανθρωπιών, έχουν καλέσει τον Σαρίφ σε παραίτηση, κατηγορώντας τον για διαφθορά και για ανάληψη της εξουσίας με νοθεία, ύστερα από τις εκλογές του περασμένου έτους.

Οι βουλευτές από το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του Πακιστάν, που κατέχει 34 από τις 342 έδρες και του οποίου ηγείται ο Καν, δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν από το Κοινοβούλιο σε μία προσπάθεια να εξαναγκάσουν τον Πακιστανό πρωθυπουργό να παραιτηθεί. Το κόμμα αναμένεται να παραιτηθεί και από τις επαρχιακές συνελεύσεις στις οποίες συμμετέχει.

Σύμφωνα με τον Μεχμούντ Κουρέσι, βουλευτή του κόμματος, για να ολοκληρωθεί η παραίτηση όλων των βουλευτών από το Κοινοβούλιο αναμένονται τα σχετικά έγγραφα από τρεις ακόμη βουλευτές.Την περασμένη Παρασκευή, περίπου 55.000 υποστηρικτές του Καν συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας απαιτώντας την παραίτηση του Σαρίφ. Ο ίδιος αρνήθηκε να παραιτηθεί, αλλά δεσμεύτηκε να ακούσει τα αιτήματα των διαδηλωτών. Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να οργανώνει επιτροπές, οι οποίες θα διαπραγματευτούν με τους αρχηγούς των διαδηλωτών, σύμφωνα με τη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Μάρβι Μέμον, η οποία υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να αποτύχουν οι συνομιλίες.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos