Επίσκεψη στήριξης στο Κίεβο από τη Μέρκελ

20 Αυγούστου 2014 14:41

Το μεγάλο στοίχημα του Πέτρο Ποροσένκο είναι να σημειώσει καθοριστικές νίκες εναντίον των αυτονομιστών, εν όψει των εορτασμών για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας την Κυριακή.

Ταυτόχρονα, όμως, και όσο οι μάχες μαίνονται στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ, ο Ουκρανός πρόεδρος επιδιώκει τη διπλωματική στήριξη της Δύσης. Χθες επιβεβαιώθηκε ότι το Σάββατο, μία ημέρα πριν από τους εορτασμούς, θα βρεθεί στο Κίεβο η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία θα έχει συνομιλίες με τοπικούς αξιωματούχους και φυσικά τον πρόεδρο. Οπως δήλωσαν Γερμανοί αξιωματούχοι, «η καγκελάριος θα έχει ως στόχο να προωθήσει τις προσπάθειες υπέρ της κυβέρνησης του Κιέβου, στον αγώνα της εναντίον των φιλορώσων ανταρτών».

Στη διάρκεια της επίσκεψης η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ, καθώς και με τους δημάρχους μερικών ουκρανικών πόλεων. Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθεί, όπως είναι αναμενόμενο, η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία και η σχέση της χώρας με τη Ρωσία, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου, οι συνομιλίες θα καλύψουν επίσης «συγκεκριμένες επιλογές για την υποστήριξη της Ουκρανίας στην τρέχουσα κρίση». Το ταξίδι της Μέρκελ στο Κίεβο πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του Ποροσένκο και είχε ανακοινωθεί από τη Δευτέρα από ουκρανικές πηγές, ωστόσο μόλις χθες επιβεβαιώθηκε από το Βερολίνο.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos