Λύση στο παρά 5' για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ

13 Δεκεμβρίου 2014 15:18

Στο παρά 5' πριν μπει ένα νέο λουκέτο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και με την υποστήριξη 57 Δημοκρατικών βουλευτών πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για δαπάνες ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νομοσχέδιο πέρασε με 219 ψήφους υπέρ και 206 κατά, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ζητήσει από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος να εγκρίνουν το νομοσχέδιο, κάτι που προκάλεσε την οργή κάποιων γερουσιαστών, που κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο για «lobbying» και τελικά μόνο 57 Δημοκρατικοί ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαξίν Γουότερς, «δεν μας αρέσει το lobbying από τον πρόεδρο ή από οποιοδήποτε άλλον που μας επιτρέπει να δώσουμε ένα μεγάλο δώρο στη Γουόλ Στριτ». Τα κονδύλια αυτά θα χρηματοδοτήσουν το μεγαλύτερο μέρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ανακουφισμένος ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπένερ, ευχαρίστησε το Σώμα και ευχήθηκε «καλά Χριστούγεννα». Μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τον προϋπολογισμό πρέπει να επικυρώσει και το έτερο σώμα του Κογκρέσου, η Γερουσία αλλά και να το εγκρίνει ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Νομοσχέδιο

Για τον λόγο αυτό ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης για διάστημα δύο ημερών είναι πιθανό να εγκριθεί επίσης από τη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο θέμα. Το μέτρο αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να δοθεί χρόνος στη Γερουσία για την έγκριση του 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και να αποφευχθεί παράλληλα ακόμα μία δαπανηρή διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει «επείγουσα χρηματοδότηση» που ζήτησε ο Ομπάμα για την καταπολέμηση του ιού του Εμπολα στη Δυτική Αφρική και για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 η κυβέρνηση είχε «κατεβάσει ρολά» μετά την αποτυχία του Κογκρέσου να συμφωνήσει στον νέο προϋπολογισμό, αφήνοντας 700 χιλιάδες υπαλλήλους απλήρωτους.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos