Ρωσία: Κόβουμε δεσμούς με ΝΑΤΟ αν η Ουκρανία μπει στην Συμμαχία

24 Δεκεμβρίου 2014 15:11

Την οργισμένη αντίδραση της Ρωσίας προκάλεσε η απόφαση του ουκρανικού κοινοβουλίου να εγκαταλείψει η χώρα το καθεστώς «ουδετερότητας» με στόχο την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Κόβουμε τις σχέσεις μας με την βορειοατλαντική συμμαχία αν η Ουκρανία γίνει μέλος της», προειδοποίησε σήμερα η Μόσχα, θεωρώντας ότι οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ ήταν αυτές που ώθησαν το Κίεβο σε αυτή την «αντιπαραγωγική» όπως την χαρακτηρίζει, κίνηση.

«Αν αυτή η απόφαση (της ένταξης στο ΝΑΤΟ) αποκτήσει στρατιωτικό χαρακτήρα μελλοντικά, θα απαντήσουμε καταλλήλως. Τότε θα υπάρξει καθολική διακοπή των δεσμών με το ΝΑΤΟ που θα είναι πρακτικά αδύνατο να ανατραπεί» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, υποστηρίζοντας ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ ώθησαν το Κίεβο σε αυτή την αντιπαραγωγική απόφαση, προσπαθώντας να μετατρέψουν την Ουκρανία σε αντιπαράθεση πρώτης γραμμής με τη Ρωσία».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos