Η Κροατία χάρισε τα χρέη σε 317.000 φτωχούς

02 Φεβρουαρίου 2015 13:39

Ένα απρόσμενο δώρο απολαμβάνουν από σήμερα 317.000 φτωχοί πολίτες της Κροατίας καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να διαγράψει τα χρέη τους ξεμπλοκάροντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Στόχος του κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο ονομάζεται «Νέα Αρχή», είναι ακριβώς αυτός: Να δοθεί η ευκαιρία στους φτωχότερους Κροάτες να ξεκινήσουν από το μηδέν, αρχής γενομένης με το «ξεπάγωμα» των τραπεζικών τους λογαριασμών εξαιτίας των χρεών τους.

Για να υπαχθούν στο πρόγραμμα, οι οφειλέτες πρέπει να πληρούν κάποια κριτήρια: τα χρέη τους να μην ξεπερνούν τα 4.500 ευρώ (35.000 κούνα) και το μηνιαίο εισόδημά τους να μην είναι πάνω των 122 ευρώ (1.250 κούνα). Επίσης, για να δουν τα χρέη τους να σβήνονται δεν πρέπει να έχουν ακίνητη περιουσία ή αποταμιεύσεις.

«Δεδομένου ότι η Κροατία είναι μια σχετικά μικρή μεσογειακή χώρα μόλις 4,4 εκατ. κατοίκων, ο αριθμός των χρεωμένων πολιτών είναι σημαντικός αποτελώντας ένα σημαντικό οικονομικό εμπόδιο για τη χώρα», σχολιάζει η Washington Post προσθέτοντας πως μετά από έξι χρόνια ύφεσης, οι προβλέψεις ανάπτυξης για την οικονομία της Κροατίας παραμένει χαμηλή για φέτος.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos