Ζήτημα Πανούση στον ΣΥΡΙΖΑ - Η κόντρα με τον Βούτση

03 Απριλίου 2015 11:15

Το άρθρο του κ. Πανούση στα "Νέα" προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, ο οποίος το χαρακτήρισε «ατόπημα», επισημαίνοντας ότι είναι «υπουργός κι όχι σχολιαστής». Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει κάποια αντίδραση απο την πλευρά του Μαξίμου.

«Πρέπει να συνεννοηθούμε και να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι χωρίς πρόσωπο», αναφέρει ο κ. Πανούσης στο άρθρο του στα "Νέα" το οποίο δημοσιεύεται με τίτλο «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «Αριστερά και μάλιστα κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη».

Στο άρθρο του, ο κ. Πανούσης τονίζει πως «όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο, αριστερή διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα», ή «πιστεύει ότι τα διδάγματα της ιστορίας μας είναι περιττά αφού όλοι οι λαοί είναι αδελφωμένοι και ότι η Παιδεία μας επιτραπεί κάθε ανομική δράση, τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός σημειώνει πως η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα «δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων, και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης».

Στο πλαίσιο αυτό, διερωτάται πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι την Αριστερή Αστυνομία. Να καίγονται οι αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους;», ενώ παράλληλα επιτίθεται στους δήθεν «γνήσιους αριστερούς», τους οποίοι κατηγορεί ότι θεωρούν φασιστικό «ό,τι δεν τους αρέσει».

Η κόντρα με τον Βούτση

H αποχώρηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από την «ομπρέλα» του υπουργείου Εσωτερικών δρομολογήθηκε λόγω της κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών . Ο κ. Πανούσης έχει από ημέρες διατυπώσει την άποψη ότι δεν μπορεί να αφεθεί η κατάσταση με τις καταλήψεις χωρίς αντιμετώπιση, διότι κινδυνεύει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης είχε εμφανιστεί ριζικά αντίθετος στο ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αρχικά ζητήθηκε από τους δύο υπουργούς «να τα βρουν», αλλά διαπιστώθηκε, έπειτα από συνεχείς διαβουλεύσεις το τελευταίο τριήμερο, ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό και προέκυψε η χθεσινή εξέλιξη. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αισθάνεται πως «περιορίζεται» υπό την «ομπρέλα» του κ. Βούτση.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos