300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

«Ηφαίστειο» η Τουρκία δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες

22 Μαϊος 2015 11:01
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ηφαίστειο» η Τουρκία δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες

test2

test2

Βομβιστικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών γραφείων, πυροβολισμοί εναντίον δημάρχων, φήμες για επικείμενο πραξικόπημα, καταγγελίες για επερχόμενη εκλογική νοθεία, φόβοι για δολοφονίες πολιτικών, κι όλα αυτά μέσα σε έναν καταιγισμό από αλληλοκατηγορίες.


Από το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθούν και οι φιλοδοξίες του σουλτάνου Ερντογάν που εάν εξασφαλίσει τα 2/3 των ψήφων θα μετατρέψει το πολίτευμα σε προεδρικό πριμοδοτώντας τον εαυτό του με υπερεξουσίες
Το κλίμα στην Τουρκία δύο εβδομάδες πριν από τις κρισιμότατες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου μοιάζει... εμφυλιοπολεμικό. Το διακύβευμα είναι μεγάλο για όλους, καθώς από το αποτέλεσμα πρόκειται να κριθούν οι φιλοδοξίες του σουλτάνου Ερντογάν (που εάν εξασφαλίσει τα 2/3 των ψήφων θα μετατρέψει το πολίτευμα σε προεδρικό πριμοδοτώντας εαυτόν με υπερεξουσίες).

Οι δημοσκοπήσεις ωστόσο προμηνύουν ντέρμπι (κάποιες μάλιστα βλέπουν ακόμη και κυβέρνηση συνεργασίας, την πρώτη μετά το 2002), πράγμα που ανεβάζει επικίνδυνα το πολιτικό θερμόμετρο.
Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό περιβάλλον, όλα τα μεγάλα κόμματα πλέον οξύνουν τη ρητορική τους και εντείνουν τις μεταξύ τους επιθέσεις προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Ενδεικτική του κλίματος η δήλωση του κορυφαίου οικονομικού συμβούλου του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, που βγήκε ζωντανά στην τηλεόραση και απείλησε... να σκοτώσει όποιον «ακουμπήσει» τον Ερντογάν. «Εχω δύο πιστόλια και σφαίρες. Εως ότου πεθάνω, έως ότου με πυροβολήσουν ή με κρεμάσουν, κανείς δεν θα μπορέσει να ακουμπήσει τον εκλεγμένο πρόεδρο αυτής της χώρας. Υπάρχουν εκατομμύρια πολίτες σαν και εμένα», διακήρυξε ο «ετοιμοπόλεμος» Μπουλούτ από το πλατό του τηλεοπτικού σταθμού «TRT».
Ενδεικτικά του... εμφυλιοπολεμικού κλίματος και τα «εκρηκτικά» γεγονότα των τελευταίων ημερών. Πιο συγκεκριμένα, από την περασμένη Δευτέρα και μετά, στην Τουρκία σημειώθηκαν: δύο βομβιστικές επιθέσεις εναντίον γραφείων του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στις νότιες επαρχίες των Αδάνων και της Μερσίνης, μια επίθεση με βόμβα κρότου ενάντια σε γραφεία του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην επαρχία Μαρτίν στα νοτιοανατολικά καθώς και μια ένοπλη δολοφονική επίθεση εναντίον δημάρχου του AKP στην Μπούρσα στα δυτικά της χώρας που άφησε πίσω της δύο σοβαρά τραυματίες (τον δήμαρχο και τον σωματοφύλακά του).
Για τις βομβιστικές επιθέσεις ενάντια στα γραφεία του φιλοκουρδικού HDP η τουρκική αντιπολίτευση κατηγορεί την ισλαμική κυβέρνηση, και η κυβέρνηση κατηγορεί την άκρα αριστερά. Κατά τα λοιπά, το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ότι ετοιμάζει εκλογική νοθεία με τη βοήθεια «ενός σώματος 3.500 συνωμοτών» που έχουν αποστολή να «ελέγξουν» την καταμέτρηση των ψήφων.

Αντεπίθεση
Το AKP το αρνείται και βγαίνει στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι ετοιμάζουν βελούδινο πραξικόπημα. Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε χθες και το HDP και κατήγγειλε ότι κάποιοι σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον ηγέτη του και ανερχόμενο αστέρα της τουρκικής πολιτικής, Σελαχατίν Ντεμιτράς.
Οσο για τις δημοσκοπήσεις, ακόμη κι αυτές... αντικρούονται. Ολα δείχνουν ότι το HDP μάλλον θα μπει στη Βουλή, περνώντας το κατώφλι του 10%, και στερώντας έτσι από το AKP την πολυπόθητη πλειοψηφία των 2/3. Πονοκέφαλος για τον Ερντογάν, εκνευρισμός στη χώρα.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ματέο Ρέντσι: Τυφλή η Ε.Ε. στο...
Κάλπες - βαρόμετρο για τον Ραχ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

24 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
Το MEGA Stories έρχεται στην Πάρο - Δείτε το trailer

Το MEGA Stories έρχεται στην Πάρο -...

26 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Δένδιας για SAFE: Κανονισμός της "Κερκόπορτας" – Πυρά κατά Τουρκίας και ΕΕ (βίντεο)

Δένδιας για SAFE: Κανονισμός της &q...

29 Μαϊος 2025
Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε λιγότερο από μία ώρα με το υπερηχητικό αεροσκάφος Stargazer

Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε λιγότερο από μ...

29 Μαϊος 2025
Eurostat: 1 στα 4 παιδιά στην ΕΕ αντιμέτωπο με τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού

Eurostat: 1 στα 4 παιδιά στην ΕΕ αν...

29 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ