300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Στήριξη στη Βαγδάτη για τη μάχη εναντίον του ISIS

03 Ιουνίου 2015 09:56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στήριξη στη Βαγδάτη για τη μάχη εναντίον του ISIS

test2

test2

Στήριξη για το σχέδιο ανακατάληψης του Ραμάντι και της επαρχίας Ανμπάρ πήρε από τους ηγέτες 20 χωρών που συμμετέχουν στην υπό τις ΗΠΑ συμμαχία ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ Αλ Αμπάντι, μετά τις ευθείες βολές για αδράνεια της διεθνούς κοινότητας που εξαπέλυσε στο Παρίσι στη διάρκεια της διάσκεψης του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).


Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιρακινό πρωθυπουργό και τον Γάλλο ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς, η συμμαχία συμφωνεί με το σχέδιο της κυβέρνησης Αμπάντι εναντίον του ISIS.
Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των τοπικών φυλών της Ανμπάρ, τη βελτίωση της τροφοδοσίας με οπλισμό, την αναβάθμιση και την επέκταση των επιχειρησιακών ικανοτήτων της ιρακινής αστυνομίας και του στρατού και τη δημιουργία ειδικού ταμείου για την «ανάπτυξη και τη σταθεροποίηση» των περιοχών που ανακαταλαμβάνονται από τις ιρακινές δυνάμεις. Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς τόνισε ότι η μάχη θα είναι μακρά και ότι όλες οι χώρες πρέπει να είναι ενωμένες απέναντι στο ISIS.
Από την πλευρά του ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χαϊντέρ Αλ Αμπάντι ανέφερε πως οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη διάσκεψη δεσμεύτηκαν επίσης πως θα συμβάλουν για να σταματήσει η ροή ξένων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και για να πληγεί το λαθρεμπόριο πετρελαίου, στο οποίο βασίζεται μεταξύ άλλων η οργάνωση για τη χρηματοδότησή της.
Διαμαρτυρία
Νωρίτερα, πάντως, ο πρωθυπουργός του Ιράκ είχε διαμαρτυρηθεί έντονα προς τους αντιπροσώπους των χωρών της συμμαχίας, κατηγορώντας τους για πλήρη αδράνεια και τονίζοντας πως η προέλαση των τζιχαντιστών είναι «μια πλήρης αποτυχία της διεθνούς κοινότητας».
Οπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης ο κ. Αμπάντι, «δεν έχουμε λάβει σχεδόν καθόλου βοήθεια σε όπλα και πυρομαχικά. Δεν έχουμε λάβει σχεδόν τίποτε και δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε κανέναν, παρά μόνο σε εμάς του ίδιους».
Μάλιστα ο κ. Αμπάντι πήγε ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας πως «εξαιτίας των χρηματοπιστωτικών προβλημάτων, δεν είμαστε σε θέση να κλείσουμε νέα συμβόλαια προμήθειας όπλων.
Οι περισσότερες συμφωνίες είχαν κλειστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με τη Ρωσία. Η Ρωσία, όμως, τελεί πλέον υπό καθεστώς αμερικανικών κυρώσεων και είναι πολύ δύσκολο να πληρώσουμε για να αποκτήσουμε αυτά τα όπλα. Τα χρήματα βρίσκονται στην τράπεζα, όμως δεν μπορούμε να τα έχουμε στη διάθεσή μας. Δεν ζητάμε όπλα, αλλά σας παρακαλούμε να μας αφήσετε να αγοράζουμε όπλα πιο εύκολα».
Επιπλέον ο Ιρακινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των ξένων μαχητών που πολεμούν στο Ιράκ και στη Συρία, λέγοντας ότι αυτό είναι «ένα διεθνές πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί». Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναλογία πλέον στις τάξεις του ISIS είναι 60% ξένοι μαχητές και μόλις 40% ντόπιοι.


Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να εξηγήσουμε για ποιον λόγο οι τρομοκράτες έρχονται από τη Σαουδική Αραβία, τις χώρες του Κόλπου, την Αίγυπτο, τη Συρία, την Τουρκία και από τις ευρωπαϊκές χώρες».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Με στολή... σουλτάνου ο Ερντογ...
Βολές Γκάμπριελ κατά Κάμερον γ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

24 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
Το MEGA Stories έρχεται στην Πάρο - Δείτε το trailer

Το MEGA Stories έρχεται στην Πάρο -...

26 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Τήνος: Παροχή συνδρομής σε κολυμβητή

Τήνος: Παροχή συνδρομής σε κολυμβητ...

30 Μαϊος 2025
Πάρος – National Geographic Orion:  Παρθενική άφιξη ενός κρουαζιερόπλοιου εξερεύνησης στο νησί (Bίντεο)

Πάρος – National Geographic Orion:...

30 Μαϊος 2025
Την προστασία των ιδιοκτησιών που επί 40 χρόνια βρίσκονταν εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την προστασία των ιδιοκτησιών που ε...

30 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ