Τζεμπ Μπους: Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή, μπορεί να βγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση

13 Ιουνίου 2015 13:02

«Χαστούκι» στην Ελλάδα αλλά και την ελληνοαμερικανική κοινότητα από τον συντηρητικό υποψήφιο για την προεδρία Τζεμπ Μπους, καθώς όπως εκτίμησε μιλώντας στο Spiegel είναι διαχειρίσιμο όχι απλώς ένα Grexit αλλά μία πλήρης έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ενωση.


Σε ερώτηση δημοσιογράφου του γερμανικού περιοδικού εάν θα μπορούσε να φανταστεί την ΕΕ χωρίς την Ελλάδα, λόγω της μη συμμόρφωσής της με τους δημοσιονομικούς κανόνες, ο μικρός αδερφός του προηγούμενου συντηρητικού Προέδρου Τζορτζ Μπους, εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
«Από τις συζητήσεις που έχω κάνει, φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμη διεργασίες σε εξέλιξη, ακόμη και τη στιγμή που μιλάμε. Πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι της ΕΕ, λίγο πάνω από το 1% του ΑΕΠ της Ενωσης», όπως είπε.
«Νομίζω ότι προφανώς θα πρέπει να υπάρχει κάποια ανησυχία για τους συστημικούς κινδύνους μίας τέτοιας εξέλιξης, αλλά δεδομένου του ότι η Ελλάδα είναι ένα τόσο μικρό κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θεωρώ ότι είναι διαχειρίσιμη» μία έξοδος, όπως είπε.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στο Spiegel ο ίδιος υπερασπίστηκε Μέρκελ σχετικά με την κριτική που δέχθηκε -και από τις ΗΠΑ- για την στάση της στο ελληνικό ζήτημα και την προσήλωση στην δημοσιονομική πειθαρχία.
Οι επικριτές της Μέρκελ δεν έχουν δίκιο, όπως εκτιμά ο Μπους, καθώς «η δημοσιονομική πειθαρχία είναι θεμελιώδες στοιχείο της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης. Η πρόσφατη εμπειρία στις ΗΠΑ, με τα τεράστια πακέτα τόνωσης της οικονομίας μέσω της νομισματικής πολιτικής, δείχνει ότι δεν παρήγαγαν το είδος της οικονομικής ανάπτυξης που θέλουμε».
«Πραγματικά θαυμάζω το γεγονός ότι η Γερμανία ακολουθεί το σωστό δρόμο. Η χρονιά θα κλείσει με πλεόνασμα στη Γερμανία ... δεν νομίζω ότι η δική μου χώρα θα έπρεπε να κάνει μαθήματα σε μία άλλη, που ζει αποκλειστικά με τις δικές της δυνάμεις», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ (η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την Δευτέρα).

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos