300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ενωτικές κινήσεις από τον Ερντογάν για κυβέρνηση

12 Ιουνίου 2015 09:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενωτικές κινήσεις από τον Ερντογάν για κυβέρνηση

test2

test2

Από την επομένη των τουρκικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, οι οποίες ψαλίδισαν τις πολιτικές φιλοδοξίες του Ερντογάν, αρκετές ιστοσελίδες φιλοξενούσαν ένα παράξενο ψηφιακό χρονόμετρο. Αποστολή του ήταν να μετρήσει το χρόνο που θα διαρκούσε η απροσδόκητα μεγάλη σιωπή του λαλίστατου προέδρου.

Το σαρκαστικό χρονόμετρο σταμάτησε χθες στην ένδειξη 3 ημέρες, 21 ώρες και κάτι λεπτά. Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του αφότου το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το οποίο ο ίδιος ίδρυσε, έχασε την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, ο Ερντογάν εγκατέλειψε τη διχαστική του ρητορική, για να υιοθετήσει -την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, υποστηρίζουν οι αντίπαλοί του- τόνους περισσότερο αρμόζοντες στον θεσμικό του ρόλο.

«Ολοι πρέπει να παραμερίσουν το Εγώ τους και να βοηθήσουν να σχηματιστεί κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο πρόεδρος, σε ομιλία του ενώπιον φοιτητών, στο Εμπορικό Επιμελητήριο. «Ως ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος, αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου. Αν κάποιοι αφήσουν τη χώρα ακυβέρνητη, δεν θα δικαιωθούν από την ιστορία και τον λαό», προσέθεσε.

Η έκκληση του Ταγίπ Ερντογάν στους ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων που εκπροσωπούνται στη νέα Βουλή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας προσκρούει σε εγγενείς δυσκολίες. Τα τρία μικρότερα κόμματα -το κεντροαριστερό CHP, το εθνικιστικό MHP και το φιλοκουρδικό HDP- έχουν αποκλείσει τη συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο με το ΑΚΡ, αν και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, κεκλεισμένων των θυρών. Εξίσου δύσκολος εμφανίζεται ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας των τριών αυτών κομμάτων.

Αισιοδοξία Νταβούτογλου

Πάντως, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΑΚΡ, Αχμέτ Νταβούτογλου, υποσχέθηκε ευελιξία. «Συνήθως, επικαλούμαστε τις εμπειρίες από τις δεκαετίες του 1970 και του 1990 ως παραδείγματα που δείχνουν ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν ταιριάζουν στην Τουρκία. Επιμένουμε σ' αυτή την άποψη.

Ωστόσο, με την εικόνα που διαγράφεται σήμερα στο πολιτικό σκηνικό, είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε σενάριο». Στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τη νύχτα της Τετάρτης, ο Νταβούτογλου είχε δηλώσει ότι η διάλυση της Βουλής λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης και η εκ νέου προκήρυξη εκλογών θα πρέπει να θεωρείται ως η έσχατη λύση στο πολιτικό πρόβλημα. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, οι προσπάθειες του ΑΚΡ στρέφονται στην εξασφάλιση στήριξης ή τουλάχιστον ανοχής από το ΜΗΡ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, απέκλεισε κάθε συνεργασία με το κυβερνών, ισλαμικό κόμμα. «Δεν έχουμε καμία προσωπική αντιπαλότητα με τον πρόεδρο Ερντογάν» δήλωσε ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος, προσθέτοντας ότι «θα ασκούμε πάντα κριτική όταν ο πρόεδρος υπερβαίνει το σύνταγμα και παραβιάζει νόμους ή το αίσθημα δικαίου». Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι το κόμμα του θα παίξει εποικοδομητικό ρόλο στο κοινοβούλιο, ιδιαίτερα στην επίλυση του Κουρδικού.

Κατά την προαναφερθείσα ομιλία του, ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Δύση ότι αδιαφορεί για το δράμα των προσφύγων που «πνίγονται στη θάλασσα». Ισχυρίστηκε, τέλος, ότι οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία «βομβαρδίζουν» Αραβες και Τουρκμένιους κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και ότι βοηθούν τους «τρομοκράτες», όπως χαρακτήρισε τους Κούρδους μαχητές.

www.kathimerini.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ο Πούτιν σε διερευνητικές επαφ...
Τζεμπ Μπους: Η Ελλάδα είναι πο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Αύγουστος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά -  «Η διαμονή στην Πάρο για τους εργαζόμενους είναι πολύ ακριβή» (Βίντεο)

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά - «Η δι...

30 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Αγγελόπουλοι: Απαιτούμε την άμεση σύλληψη του Γιαννακόπουλου, έγινε μήνυση υπάρχει αυτόφωρο - Δείτε βίντεο

Αγγελόπουλοι: Απαιτούμε την άμεση σ...

02 Ιουνίου 2025
Σερέλης: «Κάποιοι αποφάσισαν ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να χάσει» (Βίντεο)

Σερέλης: «Κάποιοι αποφάσισαν ότι ο...

02 Ιουνίου 2025
Γιαννακόπουλος: «Μετά το σημερινό, όσο ζω, όσο ζω, θα με βλέπετε στα όνειρά σας» - Βίντεο

Γιαννακόπουλος: «Μετά το σημερινό,...

02 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ