Η Χίλαρι ξεκίνησε την κούρσα από το νησί του Ρούσβελτ

15 Ιουνίου 2015 11:57

Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη της απόπειρα να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο ως πρόεδρος, αυτή τη φορά η Χίλαρι Κλίντον δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.


Πριν από δύο μέρες εγκαινίασε την προεκλογική της καμπάνια με την πρώτη της ομιλία, που ήταν ενορχηστρωμένη στην εντέλεια, από το σημείο που επέλεξε, μέχρι την καλά ζυγισμένη θεματολογία της.
Προλαβαίνοντας να στρέψει τα φώτα επάνω της, πριν από την επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας του πιθανότερου αντιπάλου της, του Ρεπουμπλικάνου Τζεμπ Μπους, η οποία αναμένεται σήμερα, η Χίλαρι διάλεξε ως σκηνικό το νησί του Φραγκλίνου Ρούσβελτ, του «αρχιτέκτονα» των αμερικανικών μεταρρυθμίσεων, που βρίσκεται στην καρδιά της Νέας Υόρκης, με θέα τους τεράστιους ουρανοξύστες της μητρόπολης. Το επιτελείο της Χίλαρι χρειάστηκε να δώσει πραγματική μάχη με τους κατοίκους για να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο, τη συγκεκριμένη ημέρα.
Περισσότεροι από 5.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν την πρώτη γυναίκα που διεκδικεί με αξιώσεις την προεδρία της χώρας, η οποία αναφέρθηκε στα πάντα, υποσχόμενη ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει σαφείς προτάσεις για όλα τα σημαντικά ζητήματα, που θα εξηγούν την προεδρική της ατζέντα. «Ισως δεν είμαι η νεότερη από τους υποψήφιους στις εκλογές αυτές... αλλά θα είμαι η νεότερη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ» είπε η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.
«Είμαι υποψήφια για να βρεθεί η οικονομία στην υπηρεσία τη δική σας και κάθε Αμερικανού» πρόσθεσε η Κλίντον. «Η ευημερία δεν μπορεί να προορίζεται μόνο για τους διευθυντές των επιχειρήσεων και για τα αφεντικά των επενδυτικών ταμείων. Η δημοκρατία δεν μπορεί να βρίσκεται αποκλειστικά στην υπηρεσία των δισεκατομμυριούχων» συμπλήρωσε εντείνοντας την κριτική της απέναντι στη Γουόλ Στριτ και επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι 25 μεγαλύτεροι διαχειριστές επενδυτικών ταμείων κερδίζουν περισσότερα από όλους μαζί τους νηπιαγωγούς της χώρας.
Φορολογία
Η Κλίντον έκανε λόγο για φορολογική μεταρρύθμιση ώστε να δοθούν στις επιχειρήσεις κίνητρα για να επενδύσουν στις ΗΠΑ, για χορήγηση βοήθειας προς τους επιχειρηματίες, για αύξηση των κονδυλίων για την έρευνα και επενδύσεις στην έρευνα, με στόχο οι ΗΠΑ να γίνουν «η υπερδύναμη της καθαρής ενέργειας του 21ου αιώνα».
Μεγάλο μέρος της ομιλίας της, όμως, αφιέρωσε στα δικαιώματα των παιδιών και των γυναικών, προτείνοντας τη γενικευμένη εφαρμογή της φοίτησης των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς πριν από το νηπιαγωγείο και την παροχή βοήθειας για τη φύλαξη των παιδιών μικρής ηλικίας.
«Η χώρα μας δεν θα γίνει ανταγωνιστική ή δίκαιη όσο δεν βοηθούμε τις οικογένειες να δώσουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή εκκίνηση για τη ζωή τους» είπε. Ακόμη, υπενθύμισε τη θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι συμμετείχε στις κρίσιμες συσκέψεις όταν ανακοινώθηκε η εξόντωση του Μπιν Λάντεν, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την προεδρία του συζύγου της, ο οποίος κρατήθηκε στο περιθώριο αφήνοντας τη σκηνή στη Χίλαρι. Ο μεγάλος απών από την πρώτη ομιλία ήταν ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, ο οποίος δεν έχει ακόμη αποφασίσει σε ποιον από τους υποψήφιους των Δημοκρατικών θα δώσει τη στήριξή του.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos