Παρουσία του Αμερικανού προέδρου οι κηδείες στο Τσάρλεστον

27 Ιουνίου 2015 15:51

Με τη νεκρολογία για τον αιδεσιμότατο Κλεμέντ Πίκνεϊ, θύμα της τραγικής επίθεσης στο Τσάρλεστον, που εκφωνήθηκε από τον πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ομπάμα, ξεκίνησαν χθες οι πρώτες κηδείες των Αφροαμερικανών που έχασαν τη ζωή τους κατά το σοκαριστικό αμόκ νεαρού ρατσιστή στην Επισκοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών Αφροαμερικανών.


Χιλιάδες πήραν μέρος στην επιμνημόσυνη δέηση για τους εννέα ανθρώπους που έπεσαν νεκροί στη διάρκεια μιας συνάντησης για τη μελέτη της Βίβλου την περασμένη εβδομάδα. Οι δύο πρώτες κηδείες των θυμάτων πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη εν μέσω ισχυρών μέτρων ασφαλείας και παρουσία ηγετικών φυσιογνωμιών στον τομέα προάσπισης των ατομικών ελευθεριών και της Νίκι Χάλεϊ, η οποία είναι κυβερνήτης της Ν. Καρολίνας. Την ίδια στιγμή, συνεχιζόταν η συζήτηση για την προβολή συμβόλων της Συνομοσπονδίας και του αμερικανικού Νότου, όπως η σημαία, που παραπέμπουν στο ρατσιστικό παρελθόν της πολιτείας.

Μεγάλος αριθμός πολιτικών ζήτησε να απομακρυνθούν τα σύμβολα του εμφυλίου πολέμου από δημόσιους χώρους, παρόλο που συνιστούν κομμάτι της νότιας ταυτότητας. Η Χάλεϊ ήδη έθεσε το θέμα της απομάκρυνσης της σημαίας από το Κοινοβούλιο της πολιτείας. Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται αντίποινα. Το σύνθημα «Οι μαύρες ζωές μετρούν» γράφτηκε με σπρέι σε μνημείο του Τζέφερσον στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, ένας από τους πιο πρόσφατους βανδαλισμούς. Ο 21χρονος δράστης της επίθεσης στο Τσάρλεστον, Ντίλαν Στορμ Ρουφ, εμφανίζεται σε φωτογραφίες να κυματίζει τη σημαία της Συνομοσπονδίας και να καταστρέφει την αστερόεσσα σε ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε λίγους μήνες πριν από τις επιθέσεις.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos