Ουγγαρία: Σε «ζώνη επιχειρήσεων» ανακηρύχθηκε η πόλη Μπίτσκε

03 Σεπτεμβρίου 2015 17:35

Η ουγγρική αστυνομία σταμάτησε το πρώτο τρένο με προορισμό την πόλη Σόπρον κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και είπε στους επιβάτες να κατέβουν από το τρένο στην πόλη Μπίτσκε, κάπου 40 χλμ. από τη Βουδαπέστη, όπου η Ουγγαρία έχει ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών, μετέδωσε δημοσιογράφος του Ρόιτερς. Την πληροφορία μεταδίδει και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MTI.


 

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πάντως την έντονη αντίδραση των προσφύγων. Ομάδες 30-40 μεταναστών διαμαρτύρονταν στον σταθμό, αρνούμενοι να πάνε σε έναν καταυλισμό υποδοχής προσφύγων. Η αστυνομία, σύμφωνα με το Ρόιτερς έχει κηρύξει την περιοχή σε "ζώνη επιχειρήσεων". Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν εκεί απωθήθηκαν από τις Αρχές.

Νωρίτερα, όλοι οι άλλοι επιβάτες αποβιβάστηκαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο τρένο.

Οι μετανάστες πιάστηκαν από την εξωτερική πλευρά των παραθύρων του τρένου φωνάζοντας "Όχι στον καταυλισμό, όχι στον καταυλισμό". Περίπου 50 αστυνομικοί έχουν παραταχθεί κοντά στο τρένο.

Ένα βαγόνι εκκενώθηκε από την αστυνομία και άλλα πέντε γεμάτα μετανάστες βρίσκονται ακόμη στον σταθμό.

Το πρωί της Πέμπτης εκατοντάδες πρόσφυγες εισέβαλαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, μόλις οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν στις 08.15 τοπική ώρα από τις εισόδους του σταθμού, ο οποίος παρέμενε αποκλεισμένος εδώ και δύο ημέρες.

Το πλήθος των προσφύγων που ήταν συγκεντρωμένο από την Τρίτη έξω από τον σταθμό εισέβαλε στις αποβάθρες και σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν καθώς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να επιβιβασθούν σε τρένο από τις πόρτες και τα παράθυρα, την ώρα που τα μεγάφωνα μετέδιδαν το μήνυμα ότι κανένα τρένο που αναχωρεί από τον σταθμό του Κελέτι δεν θα εξυπηρετεί διεθνείς προορισμούς «για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο».

www.kathimerini.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos