Ζητά από τις πλούσιες χώρες να πράξουν περισσότερα

12 Νοεμβρίου 2015 17:37

Παρέμβαση έκανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ για το Προσφυγικό, χωρίς καμία αναφορά στην Ελλάδα, ζητώντας όμως την ίδια στιγμή από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου να πράξουν περισσότερα για το ζήτημα.

Η κ. Λαγκάρντ στις δηλώσεις της αναφέρθηκε σε προτάσεις που περιέχονται στο action plan που παρουσιάστηκε στη Σύνοδο, υποστηρίζοντας πως πρέπει να αναληφθεί συγκεκριμένη δράση σε διεθνές επίπεδο για την «απορρόφηση των μεταναστών» από την αγορά εργασίας πάνω στους άξονες της επιμόρφωσης και κατάρτισης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα της διευκόλυνσης στη μεταφορά εμβασμάτων προς τις οικογένειές τους στις χώρες προέλευσης.

 

Στη Βαλέτα, την ίδια ώρα, οι ευρωπαϊκές προτάσεις που συζητούνταν ήταν το θέμα της μείωσης της προμήθειας στα εμβάσματα για μετανάστες από την Αφρική, η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών στην ανταλλαγή καθηγητών και σπουδαστών, διευκολύνσεις για βίζα για τα συνεργαζόμενα κράτη και η διεύρυνση και επιτάχυνση της επαναπροώθησης στις χώρες καταγωγής όσων δεν πληρούν τα κριτήρια. Κύριο θέμα ήταν και η παροχή οικονομικής βοήθειας.

Δηλώσεις
Κατά τη χθεσινή ημέρα δεν συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της μεταναστευτικής ροής στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο θα συζητηθεί εκτενώς σήμερα. Τον τόνο πάντως έδωσαν ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος ανέφερε πως «η ΕΕ πρέπει να προσφέρει στην Ελλάδα ένα πακέτο μέσων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», αλλά και ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ Μέρτιν Σέφερ, ο οποίος τόνισε πως «η Ελλάδα θα λάβει σημαντική βοήθεια για το Προσφυγικό

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos