Θρίλερ στο Μάλι: «Τουλάχιστον 3 ομήροι νεκροί»-Εφοδος των ειδικών δυνάμεων

20 Νοεμβρίου 2015 13:44

Τουλάχιστον τρεις εκ των 170 ομήρων που κρατούν τζιχαντιστές σε ξενοδοχείο του Μπαμακό στο Μάλι έχουν σκοτωθεί, ενώ είναι σε εξέλιξη έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας σύμφωνα με υπουργό της χώρας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα γύρω στις 7.00 το πρωί (τοπική ώρα) σε ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας Radisson στην πρωτεύουσα του Μάλι, το Μπαμακό, όπου συνήθως καταλύουν δυτικοί αξιωματούχοι- μεταξύ τους και Γάλλοι- και κρατούν 170 ομήρους, εκ των οποίων οι 140 φέρεται να είναι πελάτες και οι 30 υπάλληλοι. Μια περίμετρος ασφαλείας έχει δημιουργηθεί από τις αρχές.

Περίπου 10-12 τζιχαντιστές φέρεται να μπήκαν μέσα στον χώρο του ξενοδοχείου, με όχημα που έφερε διπλωματικές πινακίδες, πυροβολώντας και φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος). Σύμφωνα με μαρτυρίες κατευθύνθηκαν αμέσως στον έβδομο όροφο.

Όπως δηλώνει στο Reuters, πηγή των δυνάμεων ασφαλείας του Μάλι, αφέθηκαν ελεύθεροι ορισμένοι όμηροι, που μπορούσαν να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι.

Mεταξύ των ομήρων φέρεται να είναι και Γάλλοι πολίτες, σύμφωνα με πηγή της γαλλικής προεδρίας Επιπλέον, μέσα τους πελάτες του ξενοδοχείου συγκαταλέγονται υπάλληλοι της Air France και της Turkish Airlines, καθώς και περίπου 10 Κινέζοι.

O Μάικλ Σκαπούλης, που βρισκόταν στο ξενοδοχείο την ώρα της επίθεσης, μίλησε στο BBC, περιγράφοντας πώς κατάφερε να διαφύγει με την βοήθεια της αστυνομίας.

«Έφυγα από το γυμναστήριο και πήγα στο λόμπι. Άνοιξα την πόρτα και είδα σφαίρες στο πάτωμα» σημειώνει.

Ανάμεσα σε αυτούς που γλίτωσαν είναι και ο δημοφιλής τραγουδιστής από την Γουϊνέα, ο Sekouba Bambino.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο πιο πλούσιος άνδρας στην Αφρική, ο Νιγηριανός Africa's richest man, the Aliko Dangote διέψευσε τις φήμες ότι συγκαταλέγεται στους ομήρους.

Εξτρεμιστής ισλαμιστής ηγέτης του Μάλι είχε καλέσει τους οπαδούς του να επιτεθούν σε στόχους γαλλικών συμφερόντων στη χώρα, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο πρόεδρος του Μάλι, Κέιτα, επέστρεψε εκτάκτως από το Τσαντ όπου πραγματοποιούσε ταξίδι.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos