Βαλς: Μπορεί να μας χτυπήσουν με χημικά όπλα οι τρομοκράτες

19 Νοεμβρίου 2015 14:55

Τον κίνδυνο οι τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν χημικά ή βιολογικά όπλα κατά της Γαλλίας στο επόμενο χτύπημα, επεσήμανε μιλώντας στην βουλή η οποία ενέκρινε το νομοσχέδιο για την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.

Οι γαλλικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητα του νεκρού τρομοκράτη από την χθεσινή έφοδο στο προάστιο του Παρισιού, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει και τρίτος τζιχαντιστής θαμμένος στα συντρίμμια.

 

«Η τρομοκρατία χτύπησε την Γαλλία, όχι για αυτά που κάνει στο Ιράκ και στη Συρία, αλλά για αυτό που είναι. Ξέρουμε ότι υπάρχει και κίνδυνος χημικών ή βιολογικών όπλων. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα.. Το λέω με κάθε επιφύλαξη, αλλά γνωρίζουμε και το έχουμε κατά νου» δήλωσε ο Βαλς στην διάρκεια της ομιλίας του στην βουλή η οποία ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο για την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που επιβλήθηκε μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής.

«Είμαστε σε πόλεμο. Όχι σε αυτό το είδος πολέμου που έχουμε συνηθίσει. Αυτό είναι ένα νέο είδος πολέμου- έξωθεν και εντός- όπου ο τρόμος είναι ο πρωταρχικός στόχος και το κύριο όπλο...Είναι ένας πόλεμος το μέτωπο του οποίου αλλάζει συνεχώς και βρίσκει τρόπο να εισέλθει στην καθημερινότητά μας...Η νοσηρή φαντασία των επικεφαλής δεν γνωρίζει όρια: όπλα, αποκεφαλισμοί, ανθρώπινες βόμβες και μαχαίρια» τόνισε ο Βαλς.

«Η Γαλλία δέχθηκε επίθεση. Οι Γάλλοι είναι σε κατάσταση σοκ. Περιμένουν από έμας απαντήσεις δυνατές, γρήγορες και αποτελεσματικές...Αυτό το νομοσχέδιο (για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης) είναι η απάντηση μιας Γαλλίας ισχυρής που δεν λυγίζει και που δεν θα λυγίσει ποτέ. Είναι η αποτελεσματική απάντηση μιας δημοκρατίας, μιας ελεύθερης χώρας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρωθυπουργός, προσθέτοντας:

«Θα συγκροτήσουμε ένα νέο οργανισμό για να αποτρέψουμε τις απόπειρες ριζοσπαστικοποίησης των νέων. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο».

Όπως έγινε γνωστό, κατά την διάρκεια της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης οι αστυνομικοί θα μπορούν να φέρουν και να χρησιμοποιούν τα όπλα τους, επί 24ώρου βάσεως, ακόμη και αν είναι εκτός υπηρεσίας και δίχως να φορούν αλεξίσφαιρα.

Είναι νεκρός ο εγκέφαλος;-Θαμμένος και τρίτος τρομοκράτης;
Οι Γάλλοι ειδικοί δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να πιστοποιήσουν αν ο τρομοκράτης που έπεσε χθες νεκρός κατά την έφοδο της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, είναι όντως ο φερόμενος εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο θάνατος του ενορχηστρωτή Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε έχουν δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, ωστόσο ρεπορτάζ της Washington Post, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους που είναι σε επαφή με τις γαλλικές αρχές, αναφέρει ότι το ένα από τα δυο πτώματα που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του διαμερίσματος ανήκει στον επικεφαλής τζιχαντιστή.

Το άλλο, φέρεται να είναι αυτό της ξαδέρφης του, της γνωστής στις αρχές Γαλλο-Μαροκινής καμικάζι που ανατινάχτηκε κατά την έφοδο.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 28χρονος, ούτε ο έτερος καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσλάμ ήταν μεταξύ των 8 συλληφθέντων κατά την χθεσινή επιχείρηση, ωστόσο μετά το πέρας της εφόδου, ο εισαγγελέας του Παρισιού, τόνισε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την παρουσία του αρχι-τζιχαντιστή εντός του διαμερίσματος.

Πάντως ο αναπληρωτής διοικητής των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομία (BRI), δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει και τρίτος τρομοκράτης θαμμένος κάτω από τα συντρίμμια του διαμερίσματος.

O αναπληρωτής διοικητής Ζορζ Σαλινάς, δηλώνει ότι κατά την έφοδο κατέρρεσε ολόκληρος ο τρίτος όροφος του κτιρίου στον αριθμό 8 της οδού Κορμπιγιόν στο προάστιο του Παρισιού, Σεν Ντενί και γι' αυτό είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης των πτωμάτων.

«Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε και τρίτο τρομοκράτη θαμμένο κάτω από τα συντρίμμια» σημείωσε μιλώντας στο Europe 1.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos